ΕΚΘΕΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ
Τιμές με Leasing Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Οι «πρωταγωνιστές» της 20ετίας στα Vans & Pick-Ups

1.697 Επισκέψεις στο άρθρο (8/10/2024)
Οι «πρωταγωνιστές» της 20ετίας στα Vans & Pick-Ups

Οι «πρωταγωνιστές» της 20ετίας στα Vans & Pick-Ups

  • Οι «πρωταγωνιστές» της 20ετίας στα Vans & Pick-Ups
  • Οι «πρωταγωνιστές» της 20ετίας στα Vans & Pick-Ups

- Κορυφαίο για 13 σερί χρονιές το Toyota Hilux!
- Μόνο Pick-Ups απαρτίζουν την 1η σε πωλήσεις 5άδα!
- Best-Seller Van στην 20ετία το Fiat Doblo, πολύ κοντά του το Ford Transit!
- Από 7 μοντέλα τα Pick-Ups & τα Μικρά Vans, η Fiat τα περισσότερα Best-Sellers στην 20άδα

Κορυφαίο για 13 σερί χρονιές το Toyota Hilux!

Από το 2005 και έπειτα, ο αδιαφιλονίκητος «κυρίαρχος» στην ελληνική αγορά ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων είναι χωρίς αμφιβολία το Toyota Hilux. Με 30.486 συνολικά νέες ταξινομήσεις στο διάστημα Ιανουαρίου 2005 – Αυγούστου 2024, το ιαπωνικό Pick-Up έχει καταφέρει να ανακηρυχθεί ως το κορυφαίο της αγοράς 15 φορές(!) εκ των οποίων οι 13 (2007 – 2019) στην σειρά!
 
Τα μόνα μοντέλα (που για διάφορους λόγους έχουν… αμφισβητήσει την πρωτοκαθεδρία του ήταν το Nissan Navara (2006) και ο προκάτοχος του, το NP300 (2005), το Ford Ranger (2020) και το Fiat Fiorino μόλις πρόσφατα (2022).
 

Μόνο Pick-Ups απαρτίζουν την 1η σε πωλήσεις 5άδα!

Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός ότι, την κορυφαία σε πωλήσεις 5άδα ελαφρών επαγγελματικών στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια της τελευταίας 20ετίας, απαρτίζουν μόνο εκπρόσωποι της κατηγορίας των Pick-Up!.
                                                                                     
Μάλιστα, ενδεικτικό της εξαιρετικής εμπορικής του πορείας στο εν λόγω διάστημα είναι το γεγονός ότι, το Nissan Navara έχει σταματήσει να πωλείται στη χώρα μας από το 2021 ωστόσο, βρίσκεται στην 2η θέση, με μικρή διαφορά από το Hilux.
 
Αντίστοιχη είναι και η περίπτωση του Mitsubishi L200 (4ο) αλλά και του Mazda BT-50 (& του προκατόχου του, B2500), που επίσης συγκαταλέγεται στην 10άδα.
 

Best-Seller Van στην 20ετία το Fiat Doblo, πολύ κοντά του το Ford Transit!

Με τα Pick-Ups (όπως μπορείτε να δείτε και στον σχετικό πίνακα) να κυριαρχούν στις πρώτες θέσεις των Best-Sellers, το ενδιαφέρον εστιάζεται στο ποια είναι τα πιο δημοφιλή Vans μέσα στις δύο τελευταίες 10ετίας στην Ελλάδα.
 
Το Fiat Doblo των 9.067 νέων ταξινομήσεων δεν πρέπει ουσιαστικά να αποτελεί έκπληξη στην 6η θέση (σύντομα θα προσπεράσει φυσικά και το Mitsubishi L200 για την 5η), όπως αντίστοιχα και το Ford Transit που ακολουθεί στην 7η.
 
Ένας ακόμη εκπρόσωπος της Fiat Professional, το Fiorino (που μάλιστα ήταν και το Best-Seller του 2022) και το VW Caddy, συμπληρώνουν την 10άδα.
 

Από 7 μοντέλα τα Pick-Ups & τα Μικρά Vans, η Fiat τα περισσότερα Best-Sellers στην 20άδα

Όπως μπορείτε να δείτε και στον αναλυτικό πίνακα με το Top20 των Best-Sellers ελαφρών επαγγελματικών στην Ελλάδα για την 20ετία, από 7 εκπροσώπους έχουν να επιδείξουν οι κατηγορίες των Pick-Ups και των Μικρών Vans ενώ ακολουθούν τα Μεγάλα Vans (3 μοντέλα), τα Μεσαία Vans (2 μοντέλα) και τα Mini Vans (Opel Corsa Van).
 
Σε ότι αφορά στις εταιρείες, η Fiat Professional έχει τα περισσότερα Best-Sellers στο Top20 (Doblo, Ducato, Fiorino & Strada) ενώ, ακολουθεί η Ford Pro (Ranger, Transit & Transit Connect). Την 3η θέση μοιράζονται με 2 μοντέλα έκαστη οι Mercedes-Benz (Sprinter & Vito), Opel (Combo Cargo & Corsa Van) και Volkswagen (Caddy Van & Transporter).
 

Συνέχεια του άρθρου >>>