Σύμφωνα με τα όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής, αν η Nissan παρουσιάσει τελικά μια νέα, πιο δυναμική έκδοση του Navara, αυτή δεν θα εφοδιάζεται με τον V6 3,0λιτρο κινητήρα της X-Class.

Δεν θα είναι «V6» το ισχυρότερο Navara

Αν και η Nissan προγραμματίζει την παρουσίαση μιας νέας –ισχυρότερης- έκδοσης του Navara, πρόσφατα δημοσιεύματα στο διαδίκτυο αποκλείουν το ενδεχόμενο της χρήσης του νέου V6 3,0λιτρου κινητήρα της Mercedes-Benz X-Class.

 

Όπως έχουμε δημοσιεύσει και πρόσφατα, η Nissan ενδιαφέρεται να παρουσιάσει μια νέα έκδοση του Navara που θα διακρίνεται για τον έκδηλο δυναμισμό της, προκειμένου να ανταγωνιστεί με τη –επίσης- νέα έκδοση «Raptor» που η Ford έχει επιμεληθεί για το Ford Ranger.
Στο πλαίσιο της… ενίσχυσης λοιπόν της υπάρχουσας γενιάς του Navara, οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν πως η Nissan θα στραφεί στη συνεργασία της με την Mercedes-Benz, προκειμένου η –κορυφαία- έκδοση του ιαπωνικού Pick-Up, να υιοθετήσει μεταξύ άλλων και τον νέο V6 πετρελαιοκινητήρα των 3,0λτ., με απόδοση 258 ίππων και 550 Nm, o οποίος θα λανσαριστεί στην ΕΕ με τις εκδόσεις «X 350 d» της X-Class, από το 2ο 6μηνο του 2018.
Τις εν λόγω φήμες ωστόσο φρόντισε να διαψεύσει ο product manager της Mercedes-Benz X-Class για τις αγορές της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας, ο οποίος ανέφερε πως η συμφωνία συνεργασίας μεταξύ των δύο εταιρειών, δεν περιλαμβάνει τον υπερτροφοδοτούμενο V6 πετρελαιοκινητήρα. Παράλληλα, δημοσιεύματα στο διαδίκτυο αναφέρουν πως η Nissan δεν επιθυμεί να προσφέρει μια σημαντικά πιο δυναμική –κορυφαία- έκδοση του Navara, αν αυτό συνεπάγεται πως το κόστος αγοράς της θα είναι σημαντικά αυξημένο.
Αν αναμονή εξελίξεων λοιπόν…
 
 

 

ΔΙΕΘΝΗ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Nissan - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ