Οι κάτοχοι υβριδικών ή αμιγώς ηλεκτροκίνητων οχημάτων με εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα έως 50 g/km…

… θα μπορούν πλέον να προμηθευτούν το ειδικό σήμα απαλλαγής από τα τέλη στάθμευση για όλον το χρόνο στις ελεγχόμενες θέσεις όλων των Δήμων της χώρας…

… μέσω της ιστοσελίδας gov.gr.

Δωρεάν στάθμευση για τα ηλεκτρικά οχήματα

Δείτε πως μπορείτε να εκδώσετε το Ειδικό Σήμα απαλλαγής από τα τέλη στάθμευσης μέσω του gov.gr

ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗ & Επαγγελματικό: Νέα μοντέλα, Τιμές, Δίκτυο φόρτισης με 1 κλίκ!

 
Με κοινή τους απόφαση που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Β 5570/17-12-2020, ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης (Κ. Πιερρακάκης) και οι υφυπουργοί Εσωτερικών (Θ. Λιβάνιος) και Υποδομών και Μεταφορών (Γ. Κεφαλογιάννης), ανακοίνωσαν πως οι κάτοχοι ηλεκτροκίνητων οχημάτων με χαμηλές ή μηδενικές εκπομπές ρύπων, έχουν τη δυνατότητα από την 1η Ιανουαρίου 2021 να εκδίδουν μέσω του gov.gr το ειδικό σήμα απαλλαγής από την υποχρέωση καταβολής τελών στάθμευσης στα κέντρα των πόλεων.
Η δωρεάν στάθμευση για ηλεκτροκίνητα οχήματα σε θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης των Δήμων για την περίοδο 1.1.2021 – 31.12.2021 αποτελεί ένα από τα κίνητρα της Πολιτείας για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης που θεσπίστηκαν μέσω του νόμου 4710/2020, του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Ως δικαιούχοι του εν λόγω προγράμματος αναφέρονται οι κάτοχοι υβριδικών ή αμιγών ηλεκτροκίνητων οχημάτων με εκπομπές ρύπων (CO2) έως και 50 gr/km.
Ωστόσο, θα απαιτείται το ειδικό σήμα του οποίου η προμήθεια και εκτύπωση είναι μια απλή διαδικασία, για όσους επιλέξουν να επισκεφθούν αυτόν εδώ τον σύνδεσμο
 

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ