Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Ακόμα ένα βήμα για την ολοκλήρωση του έργου που αφορά την εγκατάσταση ηλεκτρονικών-δορυφορικών διοδίων πραγματοποιήθηκε.

Ένα ακόμα βήμα για τα ηλεκτρονικά διόδια

2.381 Επισκέψεις στο άρθρο (29/11/2018)

Ακόμα ένα βήμα για την ολοκλήρωση του έργου που αφορά την εγκατάσταση ηλεκτρονικών-δορυφορικών διοδίων πραγματοποιήθηκε.

Σύμφωνα με απόφαση που πήρε το Υπουργείο Μεταφορών, εγκρίθηκε η διενέργεια διαβούλευσης με τις πέντε κοινοπραξίες που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την εγκατάσταση ηλεκτρονικών-δορυφορικών διοδίων.
 
Αφού αρχικά απορρίφθηκαν οι προσφυγές που είχαν κατατεθεί, το Υπουργείου πήρε την απόφαση να προχωρήσει στο επόμενο βήμα με σκοπό να φτάσει στην ολοκλήρωση του έργου που προβλέπει την αντικατάσταση του υπάρχοντος συστήματος διοδίων από ένα νέο σύστημα ηλεκτρονικών διοδίων. Όπως είναι ήδη γνωστό το νέο σύστημα θα χρεώνει ηλεκτρονικά τους οδηγούς βάσει των χιλιομέτρων που διανύουν.
 
Εξαίρεση θα αποτελούν η Αττική Οδός, η Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου και η Ζεύξη Πρέβεζας-Ακτίου, στις οποίες επίσης θα γίνεται ηλεκτρονικά η χρέωση του διοδίου τέλους, όχι όμως βάσει των χιλιομέτρων.
 
Τέλος να θυμίσουμε πως οι πέντε κοινοπραξίες που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για το έργο που έχει υπολογιστεί στα 400,5 εκατ. ευρώ είναι οι εξής.

1.¶κτωρ – Intrakat – Ιntrasoft Inl- Autostrade (Ιταλία)
2.Μυτιληναίος-Nusz (Ουγγαρία)
3Τερνα – Vinci – Kapsch Traffic Com (Γερμανία)
4.ΟΤΕ- T-Systems International GmbH, (που είναι επίσης θυγατρική του ομίλου Deutsche Telekom)
5.STRABAG- SkyToll (Σλοβενία)