Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Το υπουργείο διαρρέει πως είναι βέβαιο πως θα πραγματοποιηθεί σύντομα η ανάκληση για περίπου 100.000 αυτοκίνητα Opel.

Aνάκληση για 100.000 Οpel;

1.983 Επισκέψεις στο άρθρο (16/10/2018)

To υπουργείο Μεταφορών της Γερμανίας έχει πάρει την απόφαση να προχωρήσει σε ανάκληση 100.000 diesel αυτοκινήτων Οpel λόγω της ύπαρξης ενός παράνομου λογισμικού που αλλοίωνε τις πραγματικές τιμές εκπομπών αερίων ρύπων που παράγουν κάποια από τα μοντέλα της μάρκας.

Την απόφαση να προχωρήσει την Δευτέρα σε ανάκληση 100.000 diesel αυτοκινήτων Opel φαίνεται πως έχει πάρει το υπουργείο Μεταφορών της Γερμανίας, λίγες ώρες μετά την έρευνα που διεξήχθη από εισαγγελείς στα γραφεία της μάρκας.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, οι ελεγκτικές αρχές το 2015 είχαν βρει τέσσερα προγράμματα λογισμικού που ήταν ικανά να αλλοιώνουν τα αποτελέσματα των εκπομπών ρύπων ενώ το 2018, βρέθηκε και πέμπτο λογισμικό που είχε σαν αποτέλεσμα η μάρκα να κληθεί σε απολογία με σκοπό να «υπάρξει ανάκληση για τα μοντέλα Cascada, Insignia και Zafira».

Το υπουργείο διαρρέει πως είναι βέβαιο πως θα πραγματοποιηθεί σύντομα η ανάκληση για περίπου 100.000 αυτοκίνητα Opel που εξοπλίζονται με κινητήρες Euro 6d, ωστόσο από την πλευρά της η Opel αναφέρει πως συνεργάζεται με τις αρχές, ωστόσο δεν θα κάνει κάποιο σχόλιο σχετικά με τις έρευνες που έγιναν στα γραφεία της και διαβεβαιώνει πως τα αυτοκίνητα της τηρούν τα όρια στις εκπομπές αερίων ρύπων που έχουν τεθεί. Τέλος, η Opel αναφέρει πως σε περίπτωση που ανακοινωθεί κάποια υποχρεωτική ανάκληση για τα αυτοκίνητα της, θα κινηθεί νομικά για να την αποτρέψει».

Ο γαλλικός όμιλος PSA που έχει πλέον στην κατοχή του την Οpel δεν προέβη σε κάποια ανακοίνωση, άλλωστε η ανάκληση αφορά μοντέλα που
αναπτύχθηκαν όταν ακόμη η γερμανική μάρκα ήταν ιδιοκτησία της General Motors.