Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης
Από τα αριστερά: Ali Y. Koc (Αναπληρωτής Πρόεδρος ΔΣ Koc Holdings και Πρόεδρος Ford Otosan), Mustafa Varank (Υπουργός Βιομηχανίας και Τεχνολογίας της Τουρκίας) και İlknur Karaca (Team Leader, Ass
5 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Από τα αριστερά: Ali Y. Koc (Αναπληρωτής Πρόεδρος ΔΣ Koc Holdings και Πρόεδρος Ford Otosan), Mustafa Varank (Υπουργός Βιομηχανίας και Τεχνολογίας της Τουρκίας) και İlknur Karaca (Team Leader, Assembly Shop της Γραμμής Παραγωγής στο εργοστάσιο του Gοlcuk).

Ευρωπαϊκό ντεμπούτο για το Ford E-Transit (+vid)

13.810 Επισκέψεις στο άρθρο (8/4/2022)

Τα πρώτα Ford E-Transit ξεκίνησαν να βγαίνουν από τις γραμμές παραγωγής του εργοστασίου της κοινοπραξίας Ford Otosan στην Τουρκία, με τη Ford Pro να έχει ήδη πάνω από 5.000 παραγγελίες για το ηλεκτρικό van, γεγονός που την «αναγκάζει» να προχωρήσει σε επενδύσεις ύψους 2 δισ. ευρώ στη γείτονα χώρα!

Ξεκίνησε η παραγωγή του Ford E-Transit στην Τουρκία!

  • Στο εργοστάσιο της κοινοπραξίας Ford Otosan
  • Υψηλή ζήτηση – Ήδη 5.000 παραγγελίες
  • Επενδύσεις 2 δισ. ευρώ στην Τουρκία
  • Έρχονται 5 ηλεκτρικά ως το 2024
 
Η Ford Pro ξεκίνησε να παραδίδει τις πρώτες μονάδες του E-Transit σε Ευρωπαίους πελάτες της, καθώς εκκίνησε η παραγωγή του ηλεκτρικού van στο εργοστάσιο της Ford Otosan (κοινοπραξία μεταξύ της Ford Motor Company και της τούρκικης Koc Holding) που βρίσκεται στην επαρχία Κοτζάελι της βορειοδυτικής Τουρκίας.
 
Υπενθυμίζεται, πως πρόσφατα έγινε και το παραγωγικό ντεμπούτο του E-Transit στις ΗΠΑ. Η παραγωγή του λαμβάνει χώρα στο εργοστάσιο του Κάνσας (Kansas City Assembly Plant), που αποτελεί την πρώτη μονάδα της εταιρείας στη χώρα όπου κατασκευάζονται τόσο το ηλεκτρικό όχημα όσο και οι μπαταρίες του.


Ξεκίνησε στην Τουρκία η παραγωγή του Ford E-Transit, με το ηλεκτρικό van να έχει λάβει ήδη πάνω από 5.000 παραγγελίες στην Ευρώπη.

Ξεκίνησε στην Τουρκία η παραγωγή του Ford E-Transit, με το ηλεκτρικό van να έχει λάβει ήδη πάνω από 5.000 παραγγελίες στην Ευρώπη.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Υψηλή ζήτηση και μεγάλες επενδύσεις

Το συγκεκριμένο ορόσημo αποτέλεσε μια καλή αφορμή για εορτασμούς, με το εργοστάσιο που βρίσκεται στην πόλη Gοlcuk να προχωράει σε πλήρεις παραγωγικούς ρυθμούς, προκειμένου να ικανοποιήσει την αυξημένη ζήτηση, καθώς πριν καν ξεκινήσει η όλη διαδικασία, υπάρχουν περισσότερες από 5.000 παραγγελίες για το E-Transit.
 
Σε αυτό το πλαίσιο και προκειμένου να ανταποκριθεί στη ζήτηση για μελλοντικά ηλεκτρικά μοντέλα της Ford, η Ford Otosan επενδύει στη μονάδα περί τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ και παράλληλα αυξάνει το ανθρώπινο δυναμικό κατά περίπου 3.000 εργαζομένους. Στόχος είναι η αύξηση της παραγωγικής δυνατότητας του εργοστασίου, όπου θα κατασκευάζεται και το επόμενης γενιάς Transit Custom.

Έμφαση και στις μπαταρίες

Παράλληλα, για να υποστηριχθούν τα φιλόδοξα σχέδια ηλεκτροκίνησης οχημάτων, η Ford, η SK On Co., Ltd. και η Koc Holding υπέγραψαν πρόσφατα ένα μη δεσμευτικό Μνημόνιο Συνεργασίας (MoU) για μια νέα κοινοπραξία στην Τουρκία, με τους τρεις εταίρους να σχεδιάζουν να δημιουργήσουν μία από τις μεγαλύτερες εγκαταστάσεις μπαταριών EV στην ευρύτερη ευρωπαϊκή περιοχή.
 
Η κοινοπραξία θα βρίσκεται κοντά στην Αγκυρα και θα κατασκευάζει κυψέλες NMC υψηλής περιεκτικότητας σε νικέλιο για συναρμολόγηση σε μονάδες συστοιχίας μπαταριών. Η παραγωγή προορίζεται να ξεκινήσει ήδη από τα μέσα της δεκαετίας με ετήσια δυναμικότητα που πιθανόν να κυμαίνεται από 30 έως 45 GWh.

Συνέχεια του άρθρου >>>