Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης
Πέντε ηλεκτρικά μοντέλα θα περιλαμβάνει προσεχώς η οικογένεια Transit. Ας δούμε τα φιλόδοξα ευρωπαϊκά σχέδια της Ford για την ηλεκτροκίνηση...
5 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Πέντε ηλεκτρικά μοντέλα θα περιλαμβάνει προσεχώς η οικογένεια Transit. Ας δούμε τα φιλόδοξα ευρωπαϊκά σχέδια της Ford για την ηλεκτροκίνηση...

Με 5 ηλεκτρικά LCV η Ford έως το 2024 (+vid)

8.042 Επισκέψεις στο άρθρο (15/3/2022)

Εκτός από το Μεγάλο Van, E-Transit, η Ford θα διαθέτει στη γκάμα της μέχρι το 2024 τέσσερα ακόμα ηλεκτρικά επαγγελματικά μοντέλα, καθώς το 2023 θα λανσαριστούν τα μηδενικών ρύπων Μεσαία Van, τα Transit Custom και Tourneo Custom, ενώ την επόμενη χρονιά θα παρουσιαστούν δύο νέα ηλεκτρικά Vanettes, τα Transit Courier και Tourneo Courier.

Η οικογένεια Ford Transit μπαίνει στην πρίζα!

  • Σύντομα διαθέσιμο το E-Transit
  • Το 2023 τα ηλεκτρικά Transit Custom & Tourneo Custom
  • Το 2024 τα ηλεκτρικά Transit Courier & Tourneo Courier
  • Νέα κοινοπραξία στην Τουρκία για μπαταρίες
 
Η Ford ανακοίνωσε πως μέχρι το 2024 θα διαθέτει στην ευρωπαϊκή γκάμα της επτά (7) πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα, από τα οποία μάλιστα τα πέντε (5) θα είναι επαγγελματικά οχήματα (van και επιβατικά). Συγκεκριμένα, εκτός από το ήδη υπάρχον E-Transit, θα λανσαριστούν τα ηλεκτρικά Transit Custom και Tourneo Custom, όπως και τα μηδενικών ρύπων Transit Courier και Tourneo Courier.
 
Η παραπάνω ανακοίνωση έρχεται σε συνέχεια της δημιουργίας της νέας παγκόσμιας επιχειρηματικής μονάδας «Ford Model e», η οποία θα εστιάζει στη σχεδίαση, την παραγωγή και τη διανομή ηλεκτρικών και συνδεδεμένων οχημάτων. Η εν λόγω μονάδα, από κοινού με την «Ford Pro» η οποία ασχολείται με τα επαγγελματικά οχήματα, θα καθορίζει το μέλλον της Ford στην Ευρώπη.


Τα πέντε νέα ηλεκτρικά μοντέλα της Ford Pro. Τέσσερα νέα οχήματα θα λανσαριστούν έως το 2024.

Τα πέντε νέα ηλεκτρικά μοντέλα της Ford Pro. Τέσσερα νέα οχήματα θα λανσαριστούν έως το 2024.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ετήσιες πωλήσεις 600.000 ηλεκτρικών οχημάτων

Στόχος της «μπλε οβάλ» εταιρείας είναι το 2026 να εμφανίζει στη Γηραιά Ήπειρο πάνω από 600.000 πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων ετησίως και 6% κέρδη προ τόκων και φόρων (EBIT) το 2023. Παγκοσμίως ο σχεδιασμός κάνει λόγο για πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων που θα υπερβαίνουν τις 2 εκ. μονάδες το 2026 και κέρδη προ τόκων και φόρων της τάξης του 10%.
 
Σε αυτό το πλαίσιο, η Ford ανακοίνωσε ότι στοχεύει σε μηδενικές εκπομπές για όλες τις πωλήσεις οχημάτων στην Ευρώπη και ουδετερότητα άνθρακα σε όλο το ευρωπαϊκό της αποτύπωμα εγκαταστάσεων, logistics και προμηθευτών έως το 2035.

Νέα ηλεκτρικά μοντέλα από το 2023

Σε ό,τι αφορά στα νέα ηλεκτρικά επαγγελματικά οχήματα, ανακοινώθηκε πως η οικογένεια Transit θα περιλαμβάνει 4 ακόμα ηλεκτρικά μοντέλα. Έτσι, πλάι στο E-Transit που αναμένεται να πραγματοποιήσει σύντομα το ντεμπούτο του, το 2023 θα λανσαριστούν οι ηλεκτρικές εκδόσεις του νέου Transit Custom και του επιβατικού Tourneo Custom. Μέσα στο 2024, θα παρουσιαστούν τα ηλεκτρικά Transit Courier και Tourneo Courier, τα οποία θα παράγονται στην Κραϊόβα της Ρουμανίας.
 
Για την περαιτέρω ενίσχυση της παραγωγικότητας των ηλεκτρικών και επαγγελματικών οχημάτων, η Ford ανακοίνωσε ότι η Ford Otosan (κοινοπραξία μεταξύ της Ford Motor Company και της τούρκικης Koc Holding) θα αναλάβει την ιδιοκτησία του εργοστασίου και της κατασκευαστικής δραστηριότητας στην Κραϊόβα.
 
Σημειώνεται, πως η βασική μονάδα της εταιρείας στην Κολονία, το Ford Cologne Electrification Centre, σχεδιάζεται -με ορίζοντα 6ετίας- να αυξήσει την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων στις 1,2 εκ. μονάδες ετησίως. Σε αυτό το πλαίσιο, θα πραγματοποιηθούν επενδύσεις ύψους 2 δισ. δολαρίων, που περιλαμβάνουν και μια νέα μονάδα συναρμολόγησης μπαταριών, η οποία αναμένεται να εκκινήσει να λειτουργεί το 2024.

Συνέχεια του άρθρου >>>