Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει του ιδιοκτήτες ταξί για τις νέες ρυθμίσεις που ισχύουν σχετικά με τα ταξίμετρα εξέδωσε το ΣΑΤΑ.

Φάκελος τεκμηρίωσης για τα ταξίμετρα

4.879 Επισκέψεις στο άρθρο (21/5/2018)

Ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει του ιδιοκτήτες ταξί για τις νέες ρυθμίσεις που ισχύουν σχετικά με τα ταξίμετρα εξέδωσε το ΣΑΤΑ. Δείτε περισσότερα.

Όπως αναφέρει το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής, πλέον προβλέπεται η ύπαρξη φακέλου τεκμηρίωσης ταξιμέτρου, ο οποίος πρέπει να βρίσκεται στο όχημα και να περιλαμβάνει τα απαραίτητα έγγραφα, ενώ σημειώνει και την ημερομηνία που οι ρυθμίσεις αυτές τίθενται σε ισχύ.
 
Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΑΤΑ
 
Φάκελος τεκμηρίωσης ταξιμέτρων

Σύμφωνα με τις νέες ρυθμίσεις για τα ταξίμετρα, προβλέπεται η ύπαρξη φακέλου τεκμηρίωσης ταξιμέτρου η οποία διατηρείται μέσα στο όχημα. Ο φάκελος περιλαμβάνει μία σειρά εγγράφων που αποδεικνύουν τη νομιμότητα του ταξιμέτρου και του φορολογικού μηχανισμού, όπως το Βιβλίο συντήρησης και σφράγισης ταξιμέτρου.
 
Για τα ταξίμετρα που τίθενται πρώτη φορά σε χρήση, οι ρυθμίσεις αυτές ισχύουν από 19/9/2017 ενώ για τα ήδη εγκατεστημένα ταξίμετρα οι ρυθμίσεις ισχύουν από 19/6/2018.