Τιμές με Leasing Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης
elastika
Leasing

Φορτηγά υδρογόνου της Toyota στα logistics της Coca-Cola

15.967 Επισκέψεις στο άρθρο (26/7/2024)
Φορτηγά υδρογόνου της Toyota στα logistics της Coca-Cola

-Με κυψέλες καυσίμου υδρογόνου θα κινείται το νέο πρότυπο φορτηγό της Toyota
-Τρίτος εταίρος η Air Liquide: αναλαμβάνει την προμήθεια του υδρογόνου από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας
-Αξιοποίηση των κυψελών καυσίμου και σε άλλους τομείς, η φιλοδοξία της Toyota

Με κυψέλες καυσίμου υδρογόνου θα κινείται το νέο πρότυπο φορτηγό της Toyota

Ένα νέο φορτηγό μεγάλων αποστάσεων της Toyota, που θα χρησιμοποιεί κυψέλες καυσίμου υδρογόνου για τις μετακινήσεις του, αναμένεται να αναλάβει τη διανομή των προϊόντων της Coca Cola, σε ένα πλάνο που έχει ως στόχο τη μείωση των εκπομπών ρύπων από τις δυο εταιρείες.
Το υδρογονοκίνητο όχημα, λοιπόν, όπως αποδεικνύεται από τις μέχρι τώρα δοκιμές που έχουν λάβει χώρα, μπορεί να χρησιμοποιεί μονάδες κυψελών καυσίμου της Toyota, οι οποίες συνδυάζουν μόρια υδρογόνου (H₂) και οξυγόνου (O₂) σε νερό, παράγοντας ταυτόχρονα ηλεκτρική ενέργεια. Ως αποτέλεσμα, η μόνη εκπομπή καυσαερίων είναι το νερό, την ίδια ώρα που ο γρήγορος ανεφοδιασμός εξασφαλίζει υψηλά ποσοστά χρήσης.
Μέσω των συγκεκριμένων πρωτοβουλιών για τα φορτηγά υδρογόνου, συνεπώς, η Toyota σκοπεύει να υποστηρίξει την απαλλαγή των εμπορευματικών μεταφορών από τις ανθρακούχες εκπομπές στα βαρέα επαγγελματικά, τα οποία αντιπροσωπεύουν το ένα τέταρτο των ευρωπαϊκών εμπορευματικών μεταφορών με βάση τα τονοχιλιόμετρα. Καθόλου τυχαία, η αξιοποίηση των φορτηγών, καθώς και η απαίτηση για μεγάλες ποσότητες υδρογόνου στην περίπτωσή τους, τα καθιστούν κατάλληλους συντελεστές στην ανάπτυξη βιώσιμων υποδομών του κλάδου.
 

Συνέχεια του άρθρου >>>