Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Ανησυχία για το ενδεχόμενο επηρεασμού του ανταγωνισμού στην αγορά των ελαφρών επαγγελματικών, προκαλεί στην αρμόδια Επιτροπής της ΕΕ η ανανεωμένη συγχώνευση των Ομίλων FCA & PSA.

Η ΕΕ ανησυχεί για τη συμφωνία των Ομίλων FCA & PSA

4.262 Επισκέψεις στο άρθρο (18/6/2020)

Η ενδεχόμενη συγχώνευση των δύο Ομίλων είναι πολύ πιθανόν να βλάψει τον υγιή ανταγωνισμό, ιδίως στην αγορά των ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων, σύμφωνα με την αρμόδια Επιτροπή της ΕΕ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, έντονη είναι η ανησυχία της αρμόδιας Επιτροπής της ΕΕ για θέματα ανταγωνισμού, σε ότι αφορά στην προτεινόμενη συγχώνευση μεταξύ των Ομίλων FCA (Fiat Chrysler) και PSA (Citroen, Peugeot, Opel), με κόστος 50 δις ευρώ που υπολογίζεται πως θα ολοκληρωθεί μέσα στο 1ο 4μηνο του 2021, δημιουργώντας στην πράξη μια νέα δύναμη (4η ισχυρότερη σε παγκόσμιο επίπεδο) στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας.
Ο βασικός προβληματισμός των αρμόδιων φορέων της ΕΕ είναι πως η εν λόγω εξέλιξη θα βλάψει τον υγιή ανταγωνισμό στην αγορά των ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων στην ευρύτερη επικράτεια της Ευρώπης.
Προς το παρόν πάντως, οι δύο Όμιλοι δεν έχουν δεχθεί να προσφέρουν παραχωρήσεις που ενδεχομένως θα μετρίαζαν την… ανησυχία του ευρωκοινοβουλίου.
Περισσότερα επί του θέματος σύντομα…