Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης
Με βέλτιστο τρόπο ρυθμίζουν την κυκλοφορία τα έξυπνα φανάρια που δοκίμασε η Ford για δύο και πλέον χρόνια.
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Με βέλτιστο τρόπο ρυθμίζουν την κυκλοφορία τα έξυπνα φανάρια που δοκίμασε η Ford για δύο και πλέον χρόνια.

Η Ford δοκιμάζει «έξυπνα» φανάρια που σώζουν ζωές! (+vid)

2.983 Επισκέψεις στο άρθρο (30/3/2022)

Δείτε πώς η Ford δοκίμασε για 2 χρόνια συνδεδεμένα, «έξυπνα» φανάρια που σώζουν ζωές ανάβοντας πάντα «πράσινο» στα οχήματα έκτακτης ανάγκης και παράλληλα ρυθμίζουν την οδική κυκλοφορία και προάγουν την ασφάλεια, επικοινωνώντας έγκαιρα με τα αυτοκίνητα ώστε αυτά να μειώσουν αυτόματα ταχύτητα όταν τα περιμένει το «κόκκινο».

Ford: Πώς τα οχήματα έκτακτης ανάγκης έχουν πάντα «πράσινο»!

  • Φανάρια που δίνουν προτεραιότητα σε ασθενοφόρα, πυροσβεστικά και περιπολικά
  • Το Adaptive Cruise Control ρυθμίζει την ταχύτητα όλων των οχημάτων
  • Επικοινωνία για πληροφορίες χρονισμού των φαναριών (κόκκινο - πράσινο)
  • Μεγαλύτερη ασφάλεια & λιγότερη κίνηση στους δρόμους
 
Σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, οτιδήποτε καθυστερεί τις υπηρεσίες πρώτων βοηθειών, επηρεάζει το πόσο γρήγορα μπορούν να φτάσουν εκεί που χρειάζεται, κάτι που μπορεί να αποδειχθεί μοιραίο. Αυτό τουλάχιστον πιστεύουν οι ειδικοί, οι οποίοι τονίζουν πως τα ποσοστά επιβίωσης για τα θύματα τροχαίων ατυχημάτων μπορούν να βελτιωθούν έως και κατά 40% εάν λάβουν θεραπεία μόλις τέσσερα λεπτά πιο γρήγορα!
 
Σε αυτό το πλαίσιο, η Ford δοκίμασε μια τεχνολογία συνδεδεμένων φωτεινών σηματοδοτών, η οποία αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου έργου που αφορούσε τη δοκιμή αυτοματοποιημένων και συνδεδεμένων οχημάτων και δικτυωμένων υποδομών σε αυτοκινητόδρομους, αστικές και αγροτικές περιοχές.


Όταν ένα όχημα έκτακτης ανάγκης πλησιάζει σε ένα κόκκινο φανάρι, αυτό αλλάζει αυτόματα σε πράσινο και στη συνέχεια επιστρέφει στην κανονική του λειτουργία.

Όταν ένα όχημα έκτακτης ανάγκης πλησιάζει σε ένα κόκκινο φανάρι, αυτό αλλάζει αυτόματα σε πράσινο και στη συνέχεια επιστρέφει στην κανονική του λειτουργία.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Πολλαπλά οφέλη σε ασφάλεια και άνεση

Τα «έξυπνα» φανάρια θα μπορούσαν αυτόματα να ανάβουν πράσινο, για να ανοίγουν τον δρόμο σε ασθενοφόρα, πυροσβεστικά οχήματα και αστυνομικά οχήματα. Επιπλέον, τα εν λόγω φανάρια θα μπορούσαν επίσης να συμβάλουν στη μείωση του κινδύνου ατυχήματος που προκαλείται από τους ανθρώπους των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης που συχνά αναγκάζονται να περνούν από τα κόκκινα φανάρια.
 
Δεν είναι τυχαίο, που το 2017 τα ασθενοφόρα του Λονδίνου εμπλέκονταν καθημερινά σε έξι τροχαία ατυχήματα, ενώ συνολικά στο έτος είχαν συμμετοχή στα 2.265 συγκρούσεις. Στο ίδιο μήκος κύματος βρίσκεται και έρευνα της Γερμανίας, βάσει της οποίας το 39% των ατυχημάτων με ασθενοφόρο σε διασταυρώσεις συνέβησαν όταν ένα φανάρι σήμανε κόκκινο για το ασθενοφόρο.
 
Σημαντικό είναι το γεγονός, επίσης, πως η κυκλοφοριακή συμφόρηση θα μπορούσε να μειωθεί με τα φανάρια που στέλνουν τις πληροφορίες χρονισμού (πότε είναι κόκκινα και πότε πράσινα) στα οχήματα που πλησιάζουν.

Συλλογική προσπάθεια 2 και πλέον χρόνων

Για να δοκιμάσει την τεχνολογία (από τον Ιανουάριο του 2020 έως τον Μάρτιο του 2022), η Ford χρησιμοποίησε έναν δρόμο με οκτώ διαδοχικά φανάρια στο Ααχεν της Γερμανίας και δύο τμήματα με τρία διαδοχικά φανάρια λίγο έξω από την πόλη, όλα δημιουργημένα από τους εταίρους του έργου.
 
Οι μηχανικοί της Ford δοκίμασαν αυτό το σύστημα ως μέρος του έργου «Corridor for New Mobility Aachen-Dusseldorf» (ACCorD), που χρηματοδοτείται από το Γερμανικό Ομοσπονδιακό Υπουργείο Ψηφιακών και Μεταφορών και υποστηρίζεται από το RWTH Πανεπιστήμιο του Ααχεν, τη Vodafone, τη Straßen.NRW (η οδική αρχή για τη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία) και την πόλη του Ααχεν.

Συνέχεια του άρθρου >>>