Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Το μερίδιό της στη Daimler πουλάει η Renault, που κατείχε έως τώρα το 1,54% του μετοχικού κεφαλαίου του γερμανικού ομίλου.

H Renault πουλά τις μετοχές της Daimler

3.118 Επισκέψεις στο άρθρο (17/3/2021)

Την πώληση του συνόλου των μετοχών που κατείχε στην Daimler ανακοίνωσε η Renault

Την επιτυχή πώληση του συνόλου των μετοχών που διαθέτει στην Daimler AG, ανακοίνωσε η Renault S.A. Συγκεκριμένα, η γαλλική εταιρεία πούλησε 16.448.378 μετοχές, οι οποίες αντιπροσωπεύουν το 1,54% του μετοχικού κεφαλαίου του γερμανικού ομίλου. Η τιμή της κάθε μετοχής ορίστηκε στα 69,50 ευρώ, κάτι που σημαίνει πως η οικονομική συναλλαγή είχε συνολικό ύψος 1,143 δισεκατομμύρια ευρώ. Πραγματοποιήθηκε μέσω της τοποθέτησης σε ειδικευμένους επενδυτές, όπως ορίζεται στο άρθρο 2 στοιχείο (ε) του κανονισμού (ΕΕ) 2017/1129, όπως τροποποιήθηκε, μέσω μιας επιταχυνόμενης διαδικασίας δημιουργίας βιβλίων (η «Προσφορά»). Σημειώνεται, πως η δημιουργία βιβλίων είναι μια συστηματική διαδικασία δημιουργίας, σύλληψης και καταγραφής της ζήτησης επενδυτών για μετοχές.
Τα έσοδα αυτής της πώλησης θα επιτρέψουν στον Όμιλο Renault να επιταχύνει την οικονομική απομόχλευση της δραστηριότητας του τομέα αυτοκινήτου. Στην ανακοίνωση, τονίζεται πως η βιομηχανική συνεργασία μεταξύ του Renault Group και της Daimler παραμένει αμετάβλητη και δεν επηρεάζεται από αυτήν την οικονομική συναλλαγή. Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, υπενθυμίζουμε, αναμένεται να δούμε αργότερα φέτος τη νέα εκδοχή του Mercedes-Benz Citan, που θα στηριχθεί στο ολοκαίνουργιο Renault Kangoo.