Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Λόγω και της κατασκευής του νέου Εμπορευματικού Κέντρου που θα ξεκινήσει μέσα στο 2019…

… το Θριάσιο Πεδίο αναμένεται να εξελιχθεί στο κορυφαίο διαμετακομιστικό κέντρο της χώρας και όχι μόνο.

H καρδιά των logistics της Αττικής

4.295 Επισκέψεις στο άρθρο (9/10/2018)

Το Θριάσιο Πεδίο αποτελεί στην παρούσα φάση μια εκ των σημαντικότερων βιομηχανικών περιοχών της χώρας ενώ σύντομα, θα αναβαθμιστεί στο μέγιστο βαθμό, δεδομένης και της κατασκευής του νέου Εμπορευματικού Κέντρου.

Στην αρχαιότητα, το Θριάσιο Πεδίο (που οριοθετείται από τα όρη Πατέρας στα δυτικά, Πάρνηθα στα βόρεια, Ποικίλο και Αιγάλεω στα ανατολικά και τον κόλπο της Ελευσίνας στα νότια), θεωρούνταν ως η πιο εύφορη πεδιάδα της Αττικής ενώ σύμφωνα με την μυθολογία, εκεί αναπτύχθηκε για πρώτη φορά η γεωργία με την καθοδήγηση της θεάς Δήμητρας.
Στην σύγχρονη εποχή ωστόσο, τα δεδομένα έχουν αλλάξει σημαντικά καθώς η γεωργία δεν αποτελεί φυσικά την βασική ενασχόληση στην περιοχή.
Στην παρούσα φάση, το Θριάσιο Πεδίο αποτελεί μια από τις σημαντικότερες περιοχές για τον βιομηχανικό κλάδο και τα logistics γενικότερα, δεδομένου ότι μια εντυπωσιακή γκάμα εταιρειών όλων των μεγεθών, δραστηριοποιείται στην περιοχή σε τομείς που ουσιαστικά περιλαμβάνουν όλους σχεδόν τους κλάδους της εφοδιαστικής αλυσίδας.
Ειδικότερα για τον κλάδο της αυτοκίνησης, στην περιοχή δραστηριοποιούνται κορυφαίες εταιρείες που σχετίζονται με την εισαγωγή και πώληση οχημάτων όλων των τύπων, διαμεταφορικά κέντρα κ.ά.
Ωστόσο, μια από τις σημαντικότερες εξελίξεις που σχετίζονται με το Θριάσιο Πεδίο και τις μεταφορές γενικότερα, δεν είναι άλλη από την αναμενόμενη έναρξη των εργασιών κατασκευής του νέου Εμπορευματικού Κέντρου στην περιοχή.
Πρόκειται για ένα μεγαλεπήβολο έργο που θα προωθήσει στον μέγιστο βαθμό τις εμπορευματικές μεταφορές (αντιστοιχούν στο 11% του ΑΕΠ σύμφωνα με έρευνα της Ελληνικής Εταιρείας Logistics), με απώτερο στόχο την μετατροπή της Ελλάδος σε ένα διαμετακομιστικό κέντρο, μια εκ των σημαντικότερων «πυλών εισόδου» της ΕΕ και βασικό άξονα για τις ευρω-ασιατικές εμπορευματικές μεταφορές που θα ανταγωνίζεται επάξια διεθνείς λιμένες όπως το Ρότερνταμ (Ολλανδία) και το Αμβούργο (Γερμανία).
Σε κάθε περίπτωση, στις σελίδες που ακολουθούν συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε ορισμένες εκ των Top περιπτώσεων εταιρειών και επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή του Θριασίου Πεδίου ενώ μείνετε… συντονισμένοι καθώς τα αφιερώματα μας σε αυτήν θα συνεχιστούν!