Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Το Θριάσιο Εμπορευματικό Κέντρο θα διαθέτει κτιριακές εγκαταστάσεις συνολικού εμβαδού 235.000 τ.μ.

Επιπρόσθετα, θα υπάρχουν 250.000 παλετοθέσεις καθώς και…

… 120 θέσεις για φορτηγά οχήματα.

Η συνολική επένδυση για την υλοποίηση του υπολογίζεται πως θα υπερβεί τα 200 εκ. ευρώ ενώ τουλάχιστον 3.000 θα είναι οι νέες θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν.

Η -εντυπωσιακή- ταυτότητα του Θριασίου Εμπορευματικού Κέντρου

4.308 Επισκέψεις στο άρθρο (9/10/2018)

Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες εξελίξεις, μετά και το «πράσινο φως του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η σύμβαση παραχώρησης για την κατασκευή και εκμετάλλευση του Θριασίου Εμπορευματικού Κέντρου πήρε όλες τις απαιτούμενες… υπογραφές και πλέον προωθείται στην Βουλή προς κύρωση.
Στη συνέχεια, ο φάκελος του έργου θα αποσταλεί στην αρμόδια Επιτροπή Ανταγωνισμού της ΕΕ, για την τελική γνωμοδότηση και μετέπειτα, εντός του 1ου 6μήνου του 2019, θα ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής του ιδιαίτερα σημαντικού αυτού έργου.
Σύμφωνα με τα όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής, η ανάδοχος κοινοπραξία ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ – Gordair Cargo, υπολογίζεται πως θα πραγματοποιήσει επενδύσεις 180 εκ. ευρώ που σε βάθος 30ετίας θα υπερβούν τα 200 εκ. χωρίς φυσικά να λαμβάνονται υπόψη οι επενδύσεις που θα πραγματοποιηθούν από τις εταιρεία για την υλοποίηση των δικών τους χώρων, εντός του Εμπορευματικού Κέντρου.
Ουσιαστικά, στο Θριάσιο Εμπορευματικό Κέντρο θα κατασκευαστούν κτιριακές εγκαταστάσεις 235.000 τ.μ., 250.000 παλετοθέσεις επί αποθηκών συνολικού εμβαδού 210.000 τ.μ. 4.000 θέσεις για αυτοκίνητα καθώς και 120 θέσεις για φορτηγά.
Παράλληλα, να σημειώσουμε πως το εμπορευματικό κέντρο θα κατασκευαστεί σε ακίνητο έκτασης 588 στρεμμάτων, ιδιοκτησίας της ΓΑΙΑΟΣΕ.
Γιατί όμως είναι τόσο σημαντικό το εν λόγω έργο για τις συνδυασμένες μεταφορές της Ελλάδας γενικότερα;
Το μεγάλο μέγεθος του, η χωροθέτηση του κοντά στο μεγαλύτερο αστικό κέντρο της χώρας (Αθήνα), οι οδικές συνδέσεις του με τους κύριους οδικούς άξονες της χώρας αλλά και –κυρίως- η διασύνδεση του με τον λιμένα του Ικονίου και το σιδηροδρομικό δίκτυο, αναμένεται να συμβάλλουν δυναμικά στον εκσυγχρονισμό και στην ανάπτυξη των εμπορευματικών μεταφορών της χώρας.
Ήδη κορυφαίες εταιρείας σε πανευρωπαϊκό επίπεδο έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για την μίσθωση χώρων στο Θριάσιο Εμπορευματικό Κέντρο, προκειμένου να διακινούν τα προϊόντα τους στη Νότια Ευρώπη, τα Βαλκάνια και διάφορες χώρες της Μεσογείου, δεδομένης της ολοκλήρωσης της ηλεκτροκίνησης στους σιδηροδρόμους της χώρας.
Χαρακτηριστικά αναφέρουμε πως η Foodlink έχει ήδη ανακοινώσει την συμφωνία της με την κοινοπραξία που έχει αναλάβει την κατασκευή του Κέντρου, για την μίσθωση χώρων της τάξης των 50.000 τ.μ.
Η η κοινοπραξία ETBA ΒΙΠΕ – Gorldair Cargo έχει  αναλάβει την κατασκευή και εκμετάλλευση του Εμπορευματικού Κέντρου για 50 έτη και σε πρώτη φάση θα αναπτύξουν 120.000 τ.μ.
Από το 2ο – 10ο έτος από την έναρξη ισχύος της σύμβαση, θα υλοποιηθούν τα εναπομείναντα 120.000 τ.μ. χώρων και σε βάθος δεκαετίας θα ολοκληρωθεί η κατασκευή των 240.000 τ.μ. των στεγασμένων αποθηκευτικών χώρων.
Κατά τη διάρκεια των κατασκευών αναμένεται να απασχοληθούν εκατοντάδες άτομα ενώ, με τη λειτουργία του Εμπορευματικού Κέντρου υπολογίζεται πως θα δημιουργηθούν περίπου 3.000 θέσεις εργασίας, ενώ εκτιμήσεις κύκλων της αγοράς κάνουν λόγο ακόμη και για 7.000 θέσεις εργασίας!