Τιμές με Leasing Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης
elastika
Leasing

Η πινακίδα που αντικρίζουμε πιο συχνά στους αυτοκινητόδρομους!

1.165 Επισκέψεις στο άρθρο (19/9/2024)
Η πινακίδα που αντικρίζουμε πιο συχνά στους αυτοκινητόδρομους!

Όλοι τη συναντούν στα ταξίδια τους, αλλά ελάχιστοι ξέρουν ακριβώς τι σημαίνει. Ωστόσο ο ρόλος της είναι πολύ σημαντικός…

Πληροφοριακές Πινακίδες του Κ.Ο.Κ. για τη χιλιομέτρηση οδών

Το να γνωρίζει ένας οδηγός τα σήματα του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας κρίνεται ως αυτονόητο, εντούτοις στην πράξη κάτι τέτοιο δεν επαληθεύεται πάντοτε. Αυτό, γιατί αρκετοί είναι οι επαγγελματίες χρήστες των οδικών δικτύων που μπορεί να αγνοούν το περιεχόμενο κάποιων πινακίδων, ασχέτως αν τις συναντούν μπροστά τους με μεγαλύτερη συχνότητα από ό,τι οποιαδήποτε άλλη.  
Στην παραπάνω κατηγορία, υπάγονται τα σήματα Π15 και Π16, που παρέχουν πληροφορίες στους οδηγούς για τις οδούς στις οποίες βρίσκονται. Οι πινακίδες αυτές, λοιπόν, έχουν πράσινο χρώμα στους αυτοκινητόδρομους και μπλε στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, ενώ το σχήμα τους είναι ορθογώνιο.
Όσον αφορά στο σκοπό της ύπαρξής του, αυτός είναι για να ενημερώνονται σε ποιο χιλιόμετρο βρίσκονται οι οδηγοί και οι υπόλοιποι χρήστες του οδικού δικτύου. Συνεπώς, πρόκειται για σήματα που αποτυπώνουν τη χιλιομέτρηση των οδών, με το περιεχόμενό τους ναι μεν σε αρκετές περιπτώσεις να συνάδει με τις αντίστοιχες πινακίδες που δείχνουν την απόσταση από κάθε προορισμό, εντούτοις δεν πρόκειται για το ίδιο πράγμα.
Έτσι, φερειπείν, στον αυτοκινητόδρομο της διαδρομής Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Εύζωνοι (Α1) οι συγκεκριμένες πινακίδες καταδεικνύουν τη χιλιομετρική απόσταση του σημείου από την Αθήνα (αφετηρία της συγκεκριμένης οδού). Αντίστοιχα στην Ιονία Οδό η καταμέτρηση ξεκινά από το Ρίο, στην Εγνατία Οδό από την Ηγουμενίτσα και πάει λέγοντας.  
 

Συνέχεια του άρθρου >>>