Μηχανή Αναζήτησης Βαρέα Επαγγελματικά
Ανακαλύψτε το πόσο ασφαλή είναι στον δρόμο τα Μεσαία & Μεγάλα Vans της αγοράς, σύμφωνα με τον Euro NCAP.

Ανακαλύψτε το πόσο ασφαλή είναι στον δρόμο τα Μεσαία & Μεγάλα Vans της αγοράς, σύμφωνα με τον Euro NCAP.

Ford Transit VS Toyota Proace: 60% το ένα, μόλις 23% το άλλο!

  • Ανακαλύψτε το πόσο ασφαλή είναι στον δρόμο τα Μεσαία & Μεγάλα Vans της αγοράς, σύμφωνα με τον Euro NCAP.
  • Ford Transit VS Toyota Proace: 60% το ένα, μόλις 23% το άλλο!

Ford Transit VS Toyota Proace: 60% το ένα, μόλις 23% το άλλο!

28.360 Επισκέψεις στο άρθρο (14/3/2023)

Εντελώς διαφορετικά ήταν τα αποτελέσματα της αξιολόγησης των Ford Transit & Toyota Proace στις πρόσφατες αξιολογήσεις των συστημάτων ADAS με τα οποία εφοδιάζονται, από τον Euro NCVAP. Δείτε ποιοι παράγοντες επηρέασαν την βαθμολογία τους…

Αυστηρότερες διαδικασίες, πιέσεις για βελτίωση της ασφάλειας των Vans

 

  • Ανέβηκε στην κορυφαία βαθμίδα αξιολόγησης το Ford Transit!
  • Διατηρήθηκε στη «Χάλκινη» βαθμίδα το Toyota Proace
  • Επιβάλλεται να εμπλουτιστεί ο εξοπλισμός αμφότερων των μοντέλων
  • Πως τα πήγαν στις διαδικασίες αποφυγής οχημάτων και πεζών;  
 
Συνεχίζοντας την παρουσίαση των αποτελεσμάτων των εκπροσώπων των Μεσαίων & Μεγάλων Vans στις πρόσφατες αξιολογήσεις του Euro NCAP, σας παρουσιάζουμε τις επιδόσεις δύο άκρως εμπορικών μοντέλων, τόσο στην Ελλάδα όσο και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Ο λόγος για τα Ford Transit και Toyota Proace που, με βάση την αξιολόγηση των επιδόσεων των συστημάτων ADAS που ενσωματώνουν από τον Euro NCAP, επέδειξαν εντελώς διαφορετικό πρόσωπο.
 
Σε σχέση με τα αποτελέσματα των δοκιμών του οργανισμού, πίσω στο 2021, το Ford Transit κατάφερε να επιδείξει αρκετά καλύτερη εικόνα στις νέες –αυστηρότερες- δοκιμές που διεξήγαγε το Euro NCAP ενώ την ίδια στιγμή, το Toyota Proace δεν κατάφερε να διατηρήσει τα προγενέστερα στάνταρτ του και υποχώρησε σε βαθμολογία, παραμένοντας στην τελευταία (Χάλκινη) βαθμίδα αξιολόγησης.

Ποια είναι τα συστήματα ασφάλειας που ελέγχθηκαν από τον Euro NCAP

 

Τα Vans που ελέχθησαν βαθμολογήθηκαν για την ύπαρξη (ή όχι) και την απόδοση συγκεκριμένων συστημάτων ασφάλειας που επιβάλλεται να φέρουν πλέον τα σύγχρονα οχήματα, προκειμένου να μειώσουν τον κίνδυνο σύγκρουσης, προειδοποιώντας ή και υποβοηθώντας ενεργά τον οδηγό. Συγκεκριμένα πρόκειται για τα ακόλουθα:

 

·         «AEB Car-to-Car»:  Σύστημα αυτόματης πέδησης που αποτρέπει ή μετριάζει τις συγκρούσεις με άλλα οχήματα: Βαθμολογία 30%.

·         «AEB Pedestrian»: Σύστημα αυτόματης πέδησης που αποτρέπει ή μετριάζει τις συγκρούσεις με πεζούς. Βαθμολογία 10%.

·         «AEB Cyclist»: Σύστημα αυτόματης πέδησης που αποτρέπει ή μετριάζει τις συγκρούσεις με δικυκλιστές. Βαθμολογία 10%.

·         «Lane Support»: Σύστημα υποστήριξης που αποτρέπει την ακούσια αλλαγή λωρίδας ή την έξοδο από τον δρόμο. Βαθμολογία 20%.

·         «Speed Assist»: Συστήματα υποστήριξης διατήρησης της ασφαλούς ταχύτητας. Βαθμολογία 15%.

·         «Occupant Status»: Συστήματα υποστήριξης διατήρησης της προσοχής του οδηγού και της χρήσης των ζωνών ασφαλείας. Βαθμολογία 15%.

 

Με βάση λοιπόν την ύπαρξη ή όχι των παραπάνω συστημάτων στον εξοπλισμό των οχημάτων που ελέγχονται αλλά και της απόδοσης τους (εφόσον είναι διαθέσιμα), διαμορφώνεται η τελική βαθμολογία (με το 100% να είναι η βέλτιστη επίδοση).

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ακολουθήστε το PRO.Autotriti στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε