Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Καθαρότερα αυτοκίνητα έως το 2030

1.748 Επισκέψεις στο άρθρο (3/10/2018)

Το Ευρωκοινοβούλιο προωθεί με τις αποφάσεις του τη μείωση των εκπομπών ρύπων των αυτοκινήτων καθώς επίσης και την αύξηση των μεριδίων αγοράς των «πράσινων» οχημάτων. Δείτε τους στόχους που έχουν οριστεί έως το 2030.

Μια νέα πρόταση της Επιτροπής Περιβάλλοντος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που ψηφίζεται σήμερα, θέτει στόχο τη μείωση των εκπομπών ρύπων και πιο συγκεκριμένα του διοξειδίου του άνθρακα κατά 45% στα εδάφη της Ευρωπαϊκής Ένωσης έως το 2030. Υπενθυμίζουμε πως, η αμέσως προηγούμενη πρόταση ανέφερε τη μείωση των ρύπων κατά 30% με ενδιάμεσο στόχο το 20% μέχρι το 2025. Αυτή η πρόταση έρχεται να πλαισιώσει με τον τρόπο της την παγκόσμια τάση της αυτοκινητοβιομηχανίας προς την ηλεκτροκίνηση, που όπως όλα δείχνουν θα αποτελέσει έναν από τους κύριους -αν όχι τον μοναδικό- πυλώνες της αυτοκίνησης στο μέλλον.

Υπογραμμίζουμε πως, η εν λόγω πρόταση περιλαμβάνει και νέους αυστηρότερους όρους για τα νέα φορτηγά και γενικότερα τον κλάδο των μεταφορών μιας και σύμφωνα με τα στοιχεία που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας στο κείμενο του Ευρωκοινοβουλίου, οι μεταφορές αποτελούν το μοναδικό σημαντικό τομέα στην Ε.Ε. όπου οι εκπομπές αέριων ρύπων εξακολουθούν να αυξάνονται. Επίσης, πρέπει να επιταχυνθεί η μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα σε ολόκληρο τον τομέα των μεταφορών προκειμένου να τηρηθούν οι δεσμεύσεις που αναλήφθηκαν στο COP21 το 2015, ούτως ώστε οι εκπομπές ρύπων να είναι μηδενικές το 2050.