Τιμές με Leasing Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης
elastika
Leasing

Κι όμως, οι Έλληνες δεν είμαστε οι χειρότεροι οδηγοί στον κόσμο!

1.469 Επισκέψεις στο άρθρο (13/6/2024)
Κι όμως, οι Έλληνες δεν είμαστε οι χειρότεροι οδηγοί στον κόσμο!

Κι όμως, οι Έλληνες δεν είμαστε οι χειρότεροι οδηγοί στον κόσμο!

Έξω από τις τρεις πρώτες θέσεις και άρα εκτός… βάθρου – ευτυχώς – στη λίστα με τους χειρότερους οδηγούς παγκοσμίως βρίσκονται οι Έλληνες οδηγοί. Ποιοι μας ξεπέρασαν και γιατί;

Τα κριτήρια «αξιολόγησης» και κατάταξης

Σε ανεξάρτητη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην Αυστραλία και η οποία πέρασε από το μικροσκόπιο της «ασφάλτου» 50 χώρες συνολικά, διαπιστώθηκε πως οι οδηγοί στη χώρα μας μπορεί να φημίζονται για την απροσεξία τους στο τιμόνι, αλλά δεν παίρνουν και… χρυσό βατόμουρο.
Συγκεκριμένα, με την έρευνα να εστιάζει σε κριτήρια και παράγοντες όπως οι θάνατοι από τροχαία, το νόμιμο όριο αλκοόλ στο αίμα, η ποιότητα των δρόμων και το ανώτερο όριο ταχύτητας – όλα αυτά σε συνάρτηση με τον πληθυσμό της κάθε χώρας – προέκυψε ένα σύστημα βαθμολόγησης από 0 έως 5 για την κατάταξη των άριστων και των χείριστων του είδους.
 

Το top-10 των… χειρότερων 10

Ποιοι, λοιπόν, έχουν την πρωτοκαθεδρία σε αυτήν την όχι και τόσο τιμητική λίστα; Για αρχή, έχουμε τους Ταϊλανδέζους, οι οποίοι με δείκτη 2,17/5, έχουν συν τοις άλλοις το πιο υψηλό νούμερο θανάτων από τροχαία, με 32 ανά δέκα χιλιάδες κατοίκους.
Από εκεί και πέρα, ακολουθεί το Περού, όπου αντικρίζει κανείς το τέταρτο χειρότερο επίπεδο ποιότητας σε οδικό δίκτυο, αλλά και τον πιο υψηλό δείκτη κυκλοφορίας, ενώ Λίβανος, Ινδία και Μαλαισία έπονται, συμπληρώνοντας την πρώτη πεντάδα. Αργεντινή (στην 6η θέση), ΗΠΑ, Τουρκία, Καναδάς και Βραζιλία κλείνουν τη δεκάδα.    
Σε ό,τι έχει να κάνει με το αλκοόλ, οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Σιγκαπούρη, η Μαλαισία και το Ηνωμένο Βασίλειο παρουσιάζουν τα πιο υψηλά επιτρεπόμενα όρια σε αλκοόλ στο αίμα με 0,08g/dl, την ίδια ώρα που οι περισσότερες χώρες – μεταξύ αυτών και η Ελλάδα – έχουν όριο 0,05 g/dl.
Τέλος, όσον αφορά στο ανώτερο όριο ταχύτητας, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα βρίσκονται στην πρώτη θέση με 160 χλμ/ώρα (σ.σ. ας όψονται οι τεράστιες εκτάσεις ερήμου), ενώ τη δεύτερη θέση μοιράζονται από κοινού η Τουρκία, η Βουλγαρία και η Πολωνία με 140 χλμ/ώρα.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στο Facebook »

Κι εμείς οι Έλληνες;

Ούτε πολύ πάνω ούτε πολύ κάτω… Βασικά, είμαστε ακριβώς στη μέση! Κοινώς, στη θέση 25, έχοντας να επιδείξουμε δείκτη 3,07/5, με τους δείκτες δυστυχημάτων από τροχαία (8 ανά εκατό χιλιάδες κατοίκους) και κυκλοφορίας να βρίσκονται κοντά στο γενικότερο μέσο όρο, την ίδια ώρα που το καλό επίπεδο των δρόμων μας – το ποιο; - μας χαρίζει έξτρα πόντους.