Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης
Tο Citroen e-Jumpy Hydrogen ξεκίνησε να δοκιμάζεται σε πραγματικές συνθήκες εργασίας στη Γαλλία, από το SUEZ Group.
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Tο Citroen e-Jumpy Hydrogen ξεκίνησε να δοκιμάζεται σε πραγματικές συνθήκες εργασίας στη Γαλλία, από το SUEZ Group.

Ξεκίνησε η παραγωγή του Citroen e-Jumpy Hydrogen

3.646 Επισκέψεις στο άρθρο (15/12/2021)

Λίγο πριν το επίσημο εμπορικό λανσάρισμα, το Citroen e-Jumpy Hydrogen ξεκίνησε να δοκιμάζεται σε πραγματικές συνθήκες εργασίας, με το υδρογονοκίνητο μεσαίο van να υπόσχεται ρεαλιστική αυτονομία άνω των 400 χλμ. και ανεφοδιασμό σε λιγότερο από 3 λεπτά.

Το πρώτο Citroen e-Jumpy Hydrogen είναι γεγονός, με το ηλεκτρικό μεσαίο van κυψελών καυσίμου να συναρμολογείται στο εργοστάσιο SevelNord της Γαλλίας και να μετατρέπεται σε ένα υδρογονοκίνητο όχημα στο κέντρο του Ομίλου Stellantis, στο Ρουσελχάιμ της Γερμανίας.

Οι κυψέλες καυσίμου και η μπαταρία προσδίδουν συνδυαστικά στο όχημα αυτονομία άνω των 400 χλμ.

Οι κυψέλες καυσίμου και η μπαταρία προσδίδουν συνδυαστικά στο όχημα αυτονομία άνω των 400 χλμ.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

 
Η πρώτη μονάδα του οχήματος παραδόθηκε στο SUEZ Group, το οποίο έχει ως στόχο να μειώσει κατά 45% τις εκπομπές CO2 έως το 2030 και σε αυτό το πλαίσιο διαθέτει έναν στόλο άνω των 200 ηλεκτρικών οχημάτων. Το e-Jumpy Hydrogen θα δοκιμαστεί υπό κανονικές συνθήκες εργασίας για ένα δεκαπενθήμερο στην πόλη Καρκασσόν της νοτιοδυτικής Γαλλίας. Θα ανεφοδιάζεται στον τοπικό σταθμό ο οποίος είναι ικανός να τροφοδοτεί συνολικά τέσσερα οχήματα με 2 κιλά υδρογόνου την ημέρα.
 

Αυτονομία 400+ χλμ. και γέμισμα σε 3 λεπτά

Υπενθυμίζεται, πως το υδρογονοκίνητο Citroen e-Jumpy ετοιμάζεται να λανσαριστεί σε δύο εκδόσεις μήκους, την «Μ» των 4,95 μέτρων και την «XL» των 5,30 μέτρων, με την πρώτη να διαθέτει έναν χώρο φόρτωσης όγκου 5,3 κ.μ. και τη δεύτερη 6,1 κ.μ. Το ωφέλιμο φορτίο και η ελκτική ικανότητα ορίζονται αμφότερα στα 1.000 κιλά.
 
Εξοπλίζεται με κυψέλες καυσίμου των 45 kW, που γεμίζουν με υδρογόνο μέσα σε τρία λεπτά, με τις τρεις σχετικές δεξαμενές να έχουν χωρητικότητα 4,4 κιλών υδρογόνου. Σημειώνεται πως τα ντεπόζιτα είναι κατασκευασμένα από ανθρακονήματα και λειτουργούν σε πίεση 700 bar.
 
Η παραγόμενη ενέργεια, τροφοδοτεί τον ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 100 KW (136 hp) ισχύος και 270 Nm ροπής, ο οποίος προέρχεται από το «απλό» ηλεκτρικό Citroen e-Jumpy. Σύμφωνα με τις μετρήσεις WLTP, το υδρογονοκίνητο όχημα διαθέτει συνδυαστικά αυτονομία άνω των 400 χλμ.
  Συνέχεια του άρθρου >>>