Μηχανή Αναζήτησης Βαρέα Επαγγελματικά
Στον στόλο της Miele εντάχθηκε το πρώτο Opel Vivaro-e HYDROGEN που βγήκε από τις γραμμές παραγωγής του εργοστασίου του Ρουσελσχάιμ.
5 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Στον στόλο της Miele εντάχθηκε το πρώτο Opel Vivaro-e HYDROGEN που βγήκε από τις γραμμές παραγωγής του εργοστασίου του Ρουσελσχάιμ.

Πιάνει δουλειά το Opel Vivaro-e HYDROGEN

3.780 Επισκέψεις στο άρθρο (10/12/2021)

Το πρώτο υδρογονοκίνητο (κυψελών καυσίμου) Vivaro-e HYDROGEN βγήκε από τις γραμμές παραγωγής του εργοστασίου της Opel και παραδόθηκε στη γνωστή γερμανική εταιρεία ηλεκτρικών συσκευών, Miele.

Ξεκίνησε η παραγωγή του υδρογονοκίνητου Opel Vivaro-e HYDROGEN, με το πρώτο ηλεκτρικό van κυψελών καυσίμου (FCEV) που βγήκε από τις γραμμές παραγωγής του εργοστασίου του Ρουσελσχάιμ, να παραδίδεται στη γνωστή γερμανική εταιρεία ηλεκτρικών συσκευών, Miele, η οποία θα το χρησιμοποιήσει σε καθημερινά δρομολόγια για να εξυπηρετεί τους πελάτες της στην περιοχή Ρήνου-Μάιν.

Αυτονομία άνω των 400 χλμ. υπόσχεται το Opel Vivaro-e HYDROGEN.

Αυτονομία άνω των 400 χλμ. υπόσχεται το Opel Vivaro-e HYDROGEN.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

 
Υπενθυμίζεται πως το Opel Vivaro-e HYDROGEN αποτελεί μέλος της σχετικής τριάδας που έχει δημιουργήσει ο Όμιλος PSA, με την εν λόγω οικογένεια να αποτελείται επιπλέον από τα Citroen e-Jumpy Hydrogen και Peugeot e-Expert Hydrogen. Και τα τρία οχήματα έχουν προέλθει από τις αντίστοιχες «απλές» ηλεκτρικές εκδόσεις μπαταρίας (BEVs), οι οποίες είχαν λάβει τον τίτλο «Διεθνές Van της Χρονιάς 2021».
 

Με αυτονομία 400+ χλμ. και γέμισμα σε 3 λεπτά

 
Επιστρέφοντας στο Opel Vivaro-e HYDROGEN, αυτό -όπως φυσικά και τα «αδέλφια» του- μόλις γεμίσει σε τρία λεπτά τις δεξαμενές υδρογόνου που διαθέτει, μπορεί να διανύσει απόσταση άνω των 400 χλμ., σύμφωνα με το ρεαλιστικό πρότυπο μετρήσεων WLTP.
 
Ο ηλεκτροκινητήρας των 136 ίππων παίρνει ενέργεια κυρίως από κυψέλες καυσίμου ισχύος 45 kW, ενώ το παρών δίνουν και μπαταρίες λιθίου χωρητικότητας 10,5 kWh, οι οποίες προσφέρουν επιπλέον ισχύ όταν και όπου αυτό απαιτείται, βοηθώντας κατά κύριο λόγο κατά την εκκίνηση και στις επιταχύνσεις.
 
Η μπαταρία φορτίζεται τόσο στην πρίζα όσο και εν κινήσει, χάρη στην ανάκτηση της κινητικής ενέργειας πέδησης και στη μετατροπή της σε ηλεκτρική. Σημειώνεται πως η μπαταρία φορτίζει μέσω ενσωματωμένου τριφασικού φορτιστή 11 kW και προσφέρει στο όχημα επιπλέον 50 χλμ. αυτονομίας.

Σε δύο εκδόσεις με πλούσιο εξοπλισμό

 
Το Vivaro-e HYDROGEN διατίθεται σε δύο εκδόσεις αμαξώματος, τις «M» και «L» μήκους 4,95 και 5,30 μέτρων, αντίστοιχα. Προσφέρει όγκο χώρου φόρτωσης έως και 5,3 ή 6,1 κ.μ., με το μέγιστο ωφέλιμο φορτίο να ορίζεται στον έναν τόνο.
 
Όπως και το Vivaro-e, το «HYDROGEN» φέρει στον εξοπλισμό του μια σειρά επικουρικών συστημάτων άνεσης και ασφάλειας, ανάμεσα στα οποία συναντάμε την πανοραμική, 180 μοιρών οπίσθια κάμερα, την υποβοήθηση στάθμευσης εμπρός-πίσω και το σύστημα εξάλειψης των «τυφλών» σημείων.
 
Αξίζει να αναφερθεί, ακόμα, πως το σύστημα infotainment «Multimedia Navi Pro» λειτουργεί και με φωνητικές εντολές, διαθέτει μια έγχρωμη οθόνη αφής και είναι συμβατό με τα CarPlay και Android Auto. Το σύστημα GPS προσφέρει τη δυνατότητα δυναμικής καθοδήγησης, ενώ ενδιαφέρον χαρακτηριστικό είναι πως οι χρήστες μπορούν να πραγματοποιήσουν απομακρυσμένα μια σειρά ρυθμίσεων μέσω του «OpelConnect» και της εφαρμογής «myOpel».
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ακολουθήστε το PRO.Autotriti στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε