Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

MAN LionsCoach

3.280 Επισκέψεις στο άρθρο (19/2/2020)

MAN LionsCoach ή αλλιώς «Πούλμαν της Χρονιάς 2020». Με πρωτοποριακές τεχνολογίες, ανταγωνιστική τιμή και πλούσιες παροχές, δεν είναι δύσκολο να καταλάβεις γιατί το συγκεκριμένο όχημα έχει στεφθεί με τόσο μεγάλη επιτυχία.

Οδική συμπεριφορά

Δεν γίνεται να μιλήσουμε για το πολυσυζητημένο προϊόν την MAN, χωρίς να αναφερθούμε στην πιο βασική διαφοροποίηση, σε σχέση με όλους τους ανταγωνιστές, την αντικατάσταση των εξωτερικών καθρεπτών από κάμερες. Κίνηση μάλιστα που υλοποιείται για πρώτη φορά παγκοσμίως σε λεωφορείο. Φυσικά, μιας και είναι η πρώτη προσπάθεια τοποθέτησης ενός τέτοιου συστήματος σε όχημα παραγωγής, είναι επόμενο να υπάρχουν και κάποια μικρο-αρνητικά που όσο προχωράει η τεχνολογία θα εξαλειφθούν. Για παράδειγμα, η ανάλυση των μόνιτορ μπροστά από τον οδηγό, θα μπορούσε να βελτιωθεί σε γενικές γραμμές. Επίσης, έχει σημειωθεί ότι δεν καλύπτει πλήρως όσα σημεία θα έπρεπε, ειδικά την «τυφλή» γωνία, κάτι βέβαια που εξισορροπείται κάπως από τις κάμερες που έχουν τοποθετηθεί στο πίσω μέρος του λεωφορείο, για να δίνουν σχεδόν πλήρη εικόνα στον οδηγό.

Αφού επισημάναμε την καινούργια τεχνολογία, καλό θα ήταν να μιλήσουμε για την εξαιρετική, σύμφωνα με πολλούς, ποιότητα κύλισης. Με ένα πολύ «δυνατό» σύνολο μετάδοσης, το οποίο αποτελείται από έναν  άψογο συνδυασμό ισχυρού κινητήρα 470 ίππων και νέου σασμάν TipMatic με πληθώρα αισθητήρων, είναι βέβαιο πως κάθε μετακίνηση με το παρόν όχημα, μπορεί να χαρακτηριστεί αψεγάδιαστη.
 
Ανεση επιβατών

Και σαν να μην έφτανε αυτό το πολύ αποτελεσματικό δίδυμο μετάδοσης, έχουμε την ολική εργονομία και πολυτέλεια του λεωφορείου της MAN να ξεχειλίζει από παντού. Με ευάερο σαλόνι και ολόισιο πάτωμα για περισσότερη ευκολία, η συνταγή είναι ήδη πολύ καλή. Αν τώρα προσθέσουμε τουαλέτα, κουζίνα, wifi, αναβαθμισμένο ηχοσύστημα, έξτρα subwoofer, καθίσματα με ακριβές και ποιοτικές επενδύσεις, τραπεζάκια και θύρες USB στην εξίσωση, μάλλον δεν είναι δύσκολο να καταλάβουμε γιατί οι κατασκευαστές δεν προλαβαίνουν τις παραγγελίες. Η υψηλού επιπέδου ηχομόνωση και οι πολύ καλά σεταρισμένες αναρτήσεις, έρχονται απλά να προσθέσουν στην μεγάλη λίστα προτερημάτων.

Βλέποντας όλα αυτά θαπερίμενε κανείς η τιμή αγοράς να βρίσκεται στα ύψη, αλλά το MAN LionsCoach έρχεται και εδώ να κάνει την διαφορά με πολύ ανταγωνιστική τιμή. Είναι εμφανές λοιπόν ότι καθόλου τυχαία δεν πήρε τον τίτλο του καλύτερου της χρονιάς.