Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Οι εντυπωσιακές τεχνολογίες ασφάλειας του νέου Sprinter, όπως το Distronic, είναι σε θέση να ακινητοποιούν αυτόματα το όχημα όταν αυτό απαιτηθεί.

Το Lane Keeping Assist αναλαμβάνει μέσω της πέδησης στους τροχούς της μιας πλευράς να διατηρήσει το όχημα στην πορεία του.

Τέλος, πρωτοποριακό είναι το νέο σύστημα πλύσης του παρμπρίζ.

Εντυπωσιακό επίπεδο εφαρμοσμένης τεχνολογίας

11.301 Επισκέψεις στο άρθρο (11/12/2018)

Η νέα γενιά του Mercedes-Benz Sprinter θέτει για ακόμη μια φορά νέα πρότυπο σε ότι αφορά στον τομέα της ενεργητικής ασφάλειας δεδομένου ότι, μεταξύ των στοιχείων του σχετικού εξοπλισμού, μπορούμε να βρούμε ορισμένες τεχνολογικές καινοτομίες που για πρώτη φορά υιοθετούνται από όχημα της κατηγορίας του. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του «Distronic», ενός συστήματος που αναλαμβάνει να προσαρμόζει ανά πάσα στιγμή την ταχύτητα του Sprinter με βάση και τους υπόλοιπους χρήστες του δρόμου, κάνοντας χρήση και της λειτουργίας Active Brake Assist, προκειμένου να ακινητοποιήσει αυτόματα το όχημα εφόσον αυτό απαιτηθεί. Το Active Lane Keeping Assist αναλαμβάνει να ελέγχει αν το όχημα παρεκκλίνει της πορείας του και με άσκηση πέδησης στους τροχούς της μίας πλευράς, το επαναφέρει σε… σειρά ενώ, το πρόγραμμα Attention Assist είναι σε θέση όχι μόνο να καταγράφει την οδική συμπεριφορά του οδηγού, προτρέποντας τον να κάνει π.χ. διάλλειμα αν έχει κουραστεί, αλλά είναι σε θέση να… μαθαίνει το πώς λειτουργεί ο εκάστοτε οδηγός, βασισμένο σε αναλύσεις που πραγματοποιεί με βάση 70 πρωτόκολλα που ενσωματώνει. Ένα ακόμη νέο στοιχείο του Sprinter είναι οι καινοτόμοι υαλοκαθαριστήρες που ενσωματώνουν τα μπεκ πλύσης του παρμπρίζ ενώ τέλος, συστήματα όπως τα Parking Assist, Drive Away Assist, Blind Spot Assist, η κάμερα οπισθοπορείας κ.ο.κ., αναλαμβάνουν να προσφέρουν σημαντική βοήθεια στον οδηγό κατά την πραγματοποίηση ελιγμών σε περιορισμένους χώρους, όπως για παράδειγμα η στάθμευση του οχήματος.