Συστήματα όπως το Adaptive Cruise Control και το Rear Trafic Alert, επιτρέπουν το νέο Trafic να ενημερώνει άμεσα τον οδηγό για το ενδεχόμενο πρόσκρουσης με οχήματα που κινούνται εμπρός ή πίσω από αυτό.

Μέσω του συστήματος Trailer Assist, o οδηγός μπορεί να οπισθοδρομήσει με ένα trailer χωρίς να έχει τα χέρια του στο τιμόνι!

Κατά την κίνηση σε περιορισμένους χώρους ή στη διαδικασία στάθμευσης, το Crafter προσφέρει εντυπωσιακές λύσεις ενημέρωσης του οδηγού αναφορικά με τα τεκταινόμενα γύρω από το όχημα.

Ηλεκτρομηχανικά ελεγχόμενο τιμόνι και… όχι μόνο για το Crafter

Μια από τις σημαντικότερες τεχνολογικές καινοτομίες που το νέο Crafter εισάγει στην κατηγορία των Μεγάλων Vans είναι φυσικά το προηγμένο –ηλεκτρομηχανικά ελεγχόμενο- σύστημα διεύθυνσης που είναι σε θέση να διορθώσει αυτόματα την πορεία του οχήματος (κατά αρκετές μοίρες) βασιζόμενο στις διαγραμμίσεις του οδοστρώματος. Πέραν όμως αυτού, το νέο Crafter ενσωματώνει (έστω και προαιρετικά) μια σειρά από προηγμένα ηλεκτρονικά συστήματα όπως τα Side Protection, Rear Traffic Alert, Park Assist, Lane Assist, Adaptive Cruise Control με λειτουργία Front Assist, Side Wind Assist, Multi Collision Assist κ.ά. που ουσιαστικά… λύνουν τα χέρια του οδηγού ακόμη και στις πιο απροσδόκητες και επικίνδυνες συνθήκες που ενδεχομένως να αντιμετωπίσει κατά τη διάρκεια των δρομολογίων του, τόσο στον αυτοκινητόδρομο όσο και εντός της πόλης. Στην πράξη, τα εν λόγω συστήματα είναι σε θέση να καταγράφουν τα όσα συμβαίνουν γύρω από το όχημα και ειδοποιούν άμεσα τον οδηγό ή αναλαμβάνουν να πραγματοποιούν αυτόματες επεμβάσεις στο σύστημα πέδησης του οχήματος, προκειμένου να το διατηρήσουν στην –ασφαλή- πορεία του. Τέλος, άξιο μνείας είναι το σύστημα Trailer Assist που ουσιαστικά επιτρέπει στον οδηγό να πραγματοποιεί ελιγμούς οπισθοπορείας με trailer, ουσιαστικά ελέγχοντας το όχημα από το χειριστήριο των πλευρικών καθρεπτών, το οποίο ουσιαστικά μετατρέπεται σε… joystick!

Advertisement Advertisement