Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Μοντέλα «κλειδιά» για πολλαπλές χρήσεις!

20.978 Επισκέψεις στο άρθρο (13/3/2019)

Τα ελαφρά ημιφορτηγά, γνωστότερα και ως Pick-Ups, αποτελούν την -μακράν- δημοφιλέστερη κατηγορία ελαφρών επαγγελματικών στην ελληνική αγορά κατά την τελευταία 20ετία και πλέον, χάρη στην αλματώδη εξέλιξη τους, είναι σε θέση να ανταγωνιστούν με άνεση πολυτελή επιβατικά οχήματα.

Τα βασικά προτερήματα των εκπροσώπων της κατηγορίας των Pick-Up είναι τα εξής: Μπορούν να κινηθούν με άνεση ακόμη και σε τις πιο δύσβατες εκτός δρόμου διαδρομές χάρη στα προηγμένα συστήματα 4κίνησης, είναι σε θέση να μεταφέρουν φορτία βάρους έως και άνω του 1,0t., μπορούν να έλξουν trailers με φρένα βάρους έως και 3,5t. ενώ τέλος, μπορούν να υποστηρίξουν στο εσωτερικό τους από δύο (μονοκάμπινες εκδόσεις) έως πέντε (διπλοκάμπινες εκδόσεις) ενήλικους επιβάτες στο εσωτερικό τους.
Όλα τα παραπάνω, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι πλέον, η αλματώδης εξέλιξη τους έχει επιφέρει την πλήρη αναβάθμιση τους στον τομέα της άνεσης και της ασφάλειας που προσφέρουν στους επιβάτες, τα έχει καταστήσει ιδιαίτερα δημοφιλή στην ελληνική αγορά με μερίδιο αγοράς που για τα δεδομένα της τελευταίας 10ετίας, υπερβαίνει το 50%!
Το ιδιαίτερο γεωγραφικό ανάγλυφο της Ελλάδας (μεγάλοι ορεινοί όγκοι, «δύσκολο» οδικό δίκτυο κ.ο.κ.) σε συνδυασμό με το είδος των δραστηριοτήτων των πρωτογενή γεωργικό και κτηνοτροφικό κλάδο (μικροί ως πολύ μικροί παραγωγοί), ουσιαστικά κατέστησε τα εν λόγω μοντέλα ως μονόδρομο για κάποιος που επιβάλλεται να κινείται σε ομαλούς ή μη χωματόδρομους, κουβαλώντας φορτία μεγάλου βάρους καθώς και επιπλέον προσωπικό.
Εξάλλου, δεν πρέπει να παραβλέπουμε πως για την απόκτηση ενός Pick-Up, δεδομένου ότι πρόκειται για επαγγελματικό όχημα, ο υποψήφιος ιδιοκτήτης του επιβάλλεται να διατηρεί κάποια σχετική επαγγελματική δραστηριότητα που θα δικαιολογεί τη χρήση τους. Αυτό φυσικά ισχύει σε αντίθεση με τα δεδομένα της ΕΕ όπου κατά κύριο λόγο, τα Pick-Ups αποτελούν μια εναλλακτική πρόταση για όσους αναζητούν ένα όχημα που θα μεταφέρει επιβάτες και φορτία ακόμη και για λόγους αναψυχής.