Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Η Iveco παρουσίασε επίσημα το νέο Stralis XP που διακρίνεται για την ιδιαίτερα περιορισμένη μέση κατανάλωση καυσίμου του.

Παράλληλα, το νέο Stralis XP επιδεικνύει ένα ιδιαίτερα περιορισμένο «Συνολικό Κόστος Ιδιοκτησίας» σε σχέση με το παρελθόν αλλά και τον ανταγωνισμό.

Προκειμένου να επιτευχθεί αυτό, η Iveco έχει εξοπλίσει το νέο Stralis XP με κορυφαίες τεχνολογικές αναβαθμίσεις σε όλους τους τομείς.

Νέα ναυαρχίδα από την Iveco

3.181 Επισκέψεις στο άρθρο (22/6/2016)

H Iveco παρουσίασε επίσημα τη νέα γενιά του κορυφαίου φορτηγού της, το Stralis XP, που έχει να επιδείξει μείωση της κατανάλωσης κατά 11% ενώ σαφείς είναι και οι μειώσεις στο Συνολικό Κόστος Ιδιοκτησίας του.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ιταλικής εταιρείας κατασκευής επαγγελματικών οχημάτων, το νέο Stralis XP είναι το πιο αποδοτικό φορτηγό που έχει κατασκευάσει και έχει να επιδείξει κορυφαίες επιδόσεις σε ότι αφορά στη μείωση της μέσης κατανάλωσης καυσίμου, του κόστους λειτουργίας του και του Συνολικού Κόστους Ιδιοκτησίας του, τόσο σε σχέση με τον προκάτοχο του, Stralis Hi-Way, όσο και απέναντι στον ανταγωνισμό.

Το νέο Stralis XP βασίζεται εν πολλοίς στο Stralis Hi-Way που παρουσιάστηκε το 2012 και απέσπασε τον τίτλο του «International Truck of the Year» για το 2013 ωστόσο, έχει να επιδείξει σημαντικές βελτιώσεις και αναβαθμίσεις σε όλους τους τομείς σε σχέση με αυτό.

Εντελώς νέος είναι τόσο ο κινητήρας όσο και το σύστημα μετάδοσης της κίνησης, το ηλεκτρικό και ηλεκτρονικό σύστημα του οχήματος, το κιβώτιο ταχυτήτων, ο πίσω άξονας καθώς και η ανάρτηση του ενώ τα –τελευταίας γενιάς- ηλεκτρονικά συστήματα ελέγχου της οδικής συμπεριφοράς του οχήματος, εκ των οποίων αρκετά βασίζουν τη λειτουργία τους σε δεδομένα που λαμβάνουν μέσω GPS, εγγυώνται σύμφωνα με την Iveco την βελτίωση της αξιοπιστίας του οχήματος με παράλληλη μείωση τόσο των εκπομπών CO2 όσο και του Συνολικού Κόστους Ιδιοκτησίας (TCO: Total Cost of Ownership).

Με βάση όλα τα παραπάνω, η μέση κατανάλωση καυσίμου του νέου Stralis XP είναι μειωμένη κατά 11% σε σχέση με το παρελθόν ενώ, το Συνολικό Κόστος Ιδιοκτησίας του είναι μειωμένο κατά 5,6% αντίστοιχα!

Προηγμένο τεχνολογικό υπόβαθρο σε όλους τους τομείς

Μεταξύ των βασικών χαρακτηριστικών του νέου Iveco Stralis XP αξίζει να αναφέρουμε το σύστημα «Hi-Cruise» που λαμβάνει υπόψη του ενδείξεις και δεδομένα που λαμβάνει και μέσω GPS προκειμένου να ελέγχει περιφερειακές λειτουργίες του οχήματος όπως το cruise control, η εναλλαγή των σχέσεων στο νέο 12τάχυτο κιβώτιο «Hi-TRONIX», το eco-roll κ.ο.κ.

Παράλληλα, το Stralis XP έχει σχεδιαστεί ειδικά για τον κλάδο των διεθνών μεταφορών και εφοδιάζεται μεταξύ άλλων με ελαστικά περιορισμένης αντίστασης στην κύλιση που έχει εξελίξει η Michelin κ.ά. Όλα τα παραπάνω έχουν επιφέρει –μεταξύ άλλων- στη καλύτερη απόδοση του κινητήρα ακόμη και σε χαμηλότερο (κατά 7%) φάσμα των στροφών λειτουργίας του.

Προκειμένου να καλυφθούν απόλυτα οι επιταγές της Euro6 αναφορικά με τις εκπομπές ρύπων, οι εκδόσεις 480XP και 570XP του νέου Iveco Stralis «επιστρατεύουν» τις τεχνολογίες «Smart EGR» και «Hi-SCR» με σαφή οφέλη στην μείωση των εκπομπών ρύπων, στο κόστος συντήρησης κ.ο.κ.

Νέο πακέτο υπηρεσιών «TCO2 LIVE»

Το νέο Stralis XP θα περιλαμβάνει στον βασικό του εξοπλισμό ένα νέο πακέτο υπηρεσιών, το «TCO2 LIVE» που περιλαμβάνει διάφορες λειτουργίες όπως οι ακόλουθες:

TCO2 Smart Report»: Πρόκειται για μια αναλυτική καταγραφή και ανάλυση της κατανάλωσης καυσίμου κάθε οχήματος στο στόλο μιας επιχείρησης με αντίστοιχη, εβδομαδιαία, αποστολή e-mail στο Κέντρο Διαχείρισης Στόλου Οχημάτων του πελάτη.

TCO2 Advising Fuel»: Πρόκειται για μια λειτουργία που προτείνει διαδικασίες εξοικονόμησης καυσίμου, βασισμένη στην ευρύτατη εμπειρία που η Iveco έχει συλλέξει από την ανάλυση των δεδομένων των οχημάτων της σε πραγματικές συνθήκες χρήσης τους.

TCO2 Driving»: Αντίστοιχη διαδικασία που βασίζεται στη χρήση ειδικών εκπαιδευτών οδηγών της εταιρείας, προκειμένου να επιτυγχάνεται περαιτέρω μείωση της μέσης κατανάλωσης καυσίμου έως και κατά 3%.

Νέα υπηρεσία «Uptime Guarantee»

Μέσω της συγκεκριμένης διαδικασίας που η Iveco προσφέρει για το νέο Stralis XP, ο πελάτης είναι σε θέση να διασφαλίσει πως το όχημα του θα είναι ανά πάσα στιγμή διαθέσιμο για χρήση καθώς, ακόμη και σε έκτακτες περιπτώσεις ακινητοποίησης λόγω βλάβης, με το όχημα να επισκευάζεται σε χρόνο μικρότερο των 24 ωρών.