Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Η επαυξημένη ορατότητα του οδηγού διασφαλίζει μεταξύ άλλων και μεγαλύτερη προστασία για τους ευάλωτους χρήστες του δρόμου, όπως π.χ. οι ποδηλάτες.

Η Σειρά «L» της Scania, με –χαμηλής εισόδου- καμπίνα θα προσφέρεται με νέα γυάλινη πόρτα που φέρει την ονομασία «City Door».

Νέες ειδικές πόρτες για τα Scania L-Series (+vid)

3.517 Επισκέψεις στο άρθρο (16/12/2020)

Αυξημένη ορατότητα, ασφάλεια και ευχρηστία προσφέρει η νέα γυάλινη πόρτα «City Door» που ανοίγει προς τα μέσα, όπως στα λεωφορεία.

Τα Scania με τις καμπίνες χαμηλής εισόδου (Σειρά L) μπορούν πλέον να εξοπλιστούν κατά παραγγελία με την γυάλινη πόρτα συνοδηγού «City Door». Η συγκεκριμένη πόρτα ανοίγει προς τα μέσα, εμφανίζοντας την ίδια λογική με τις πόρτες που έως τώρα είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε στα λεωφορεία. Ο χειρισμός της γίνεται τόσο μέσω του κουμπιού που βρίσκεται εξωτερικά, όσο και με αυτό που έχει προστεθεί στο ταμπλό του φορτηγού.
Το όφελος της «City Door» είναι πως προσφέρει στον οδηγό τη δυνατότητα να βλέπει καλύτερα το τι συμβαίνει χαμηλά από την πλευρά του συνεπιβάτη, μειώνοντας σημαντικά τα τυφλά σημεία του οχήματος. Με αυτό τον τρόπο περιορίζονται οι ζημιές από μικροεπαφές, αλλά -το βασικότερο- προστατεύονται αποτελεσματικότερα οι πεζοί και οι ποδηλάτες που ενδέχεται να βρίσκονται πλευρικά του φορτηγού. Σημειώνεται, πως η νέα πλήρως γυάλινη πόρτα αποτελεί την εξέλιξη της πόρτας συνοδηγού με το ενσωματωμένο παράθυρο «City Safe Window», που προσφέρει η Scania προαιρετικά στις σειρές «P» και «L»
Αξίζει να αναφερθεί, ακόμα, πως ο σχεδιασμός της καμπίνας «L» με τη νέα πόρτα ήταν μια πρόκληση για τους μηχανικούς της Scania, οι οποίοι έπρεπε να διασφαλίσουν την προσφερόμενη ασφάλεια αντικαθιστώντας παράλληλα ένα κρίσιμο μέρος της δομής του αμαξώματος, που έχει ήδη πάρει έγκριση μέσω προσομοιώσεων και δοκιμών σύγκρουσης. «Δεδομένου ότι προσθέσαμε τη City Door σε μια υπάρχουσα καμπίνα, χρειαζόταν να προσαρμόσουμε τη βασική δομή αμαξώματος της καμπίνας. Γνωρίζαμε ότι η κοπή στο αμάξωμα θα μπορούσε να επηρεάσει την αντοχή, τη φέρουσα ικανότητα και την ασφάλεια, κάτι που θα απαιτούσε επαναπιστοποίηση», είπε σχετικά ο Pelle Ingemansson, Project Manager, Scania Special Vehicles.
Έτσι, σε συνεργασία με την αρχή πιστοποίησης «RDW», οι μηχανικοί της Scania τροποποίησαν τα σχέδια μέχρι να επιτευχθούν ικανοποιητικά αποτελέσματα, φτάνοντας και ξεπερνώντας τα υψηλά νομικά κριτήρια της ΕΕ και σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και υπερβαίνοντας τα αυστηρά εσωτερικά πρότυπα της ίδιας της εταιρείας. «Γνωρίζουμε τώρα ότι μπορούμε να διασφαλίσουμε την ασφάλεια για τον οδηγό και τον συνεπιβάτη σε κανονική ταχύτητα αυτοκινητόδρομου, κάτι που είναι σημαντικό καθώς το φορτηγό δεν θα ταξιδεύει μόνο με χαμηλές ταχύτητες σε πόλεις», συμπλήρωσε ο κος Ingemansson.
Στο βίντεο της Scania που ακολουθεί, μπορείτε να δείτε μια σύντομη παρουσίαση της λειτουργίας της νέας γυάλινης πόρτας City Door.