Μηχανή Αναζήτησης Βαρέα Επαγγελματικά
Τα Φθηνότερα Βενζινάδικα στην περιοχή σου
H πρώτη μονάδα του Peugeot e-Expert Hydrogen παραδόθηκε στη θυγατρική της Michelin εταιρεία, WATEA.
6 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

H πρώτη μονάδα του Peugeot e-Expert Hydrogen παραδόθηκε στη θυγατρική της Michelin εταιρεία, WATEA.

Ντεμπούτο για το Peugeot e-Expert Hydrogen

4.416 Επισκέψεις στο άρθρο (17/12/2021)

Πιάνει δουλειά το e-Expert Hydrogen, το υδρογονοκίνητο Peugeot που διαθέτει κυψέλες καυσίμου και μια μπαταρία που φορτίζει στην πρίζα, με το μεσαίο van να υπόσχεται ρεαλιστική αυτονομία άνω των 400 χλμ. και ανεφοδιασμό σε λιγότερο από 3 λεπτά.

Peugeot e-Expert Hydrogen: Tο 1ο fuel cells μοντέλο των Γάλλων


  Σύμφωνα με τις μετρήσεις WLTP, το υδρογονοκίνητο όχημα διαθέτει ρεαλιστική αυτονομία άνω των 400 χλμ.

  Σύμφωνα με τις μετρήσεις WLTP, το υδρογονοκίνητο όχημα διαθέτει ρεαλιστική αυτονομία άνω των 400 χλμ.

  Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
  Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

 • Υδρογονοκίνητο μεσαίο van
 • Με κυψέλες καυσίμου & μπαταρία που φορτίζει στην πρίζα
 • Ρεαλιστική αυτονομία άνω των 400 χλμ. και γέμισμα σε 3 λεπτά.
 • Σε 2 εκδόσεις με ωφέλιμο φορτίο ως και 1.000 κιλά

Το πρώτο Peugeot e-Expert Hydrogen βγήκε πρόσφατα από τις γραμμές παραγωγής της γαλλικής εταιρείας και παραδόθηκε στη θυγατρική της Michelin, WATEA, μια νέα εταιρεία που ασχολείται με τις λύσεις πράσινης κινητικότητας. Η κανονική παραγωγή του ηλεκτρικού van κυψελών καυσίμου θα ξεκινήσει κανονικά στα τέλη του έτους, 15 μόλις μήνες μετά το λανσάρισμα του ηλεκτρικού μοντέλου μπαταρίας, e-Expert.
 
Σημειώνεται, πως το νέο μοντέλο της Peugeot θα παράγεται αρχικά στο εργοστάσιο Hordain, στο Νορ στη διοικητική περιοχή Ω-ντε-Φρανς, στο βορρά της Γαλλίας. Στη συνέχεια θα μεταφέρεται στο κέντρο υδρογονοκίνησης του Ομίλου Stellantis, στο Ρουσελχάιμ της Γερμανίας, όπου θα κατασκευάζεται στην τελική του μορφή πλάι στα πανομοιότυπα Citroen e-Jumpy Hydrogen και Opel Vivaro-e HYDROGEN, τα οποία επίσης πήραν τους …δρόμους.
 

Με αυτονομία 400+ χλμ. και γέμισμα σε 3 λεπτά

Το νέο e-Expert Hydrogen εξοπλίζεται με το σύστημα της Stellantis που ακούει στο όνομα «mid-power plug-in hydrogen fuel cell electric», το οποίο αποτελείται από κυψέλες καυσίμου που γεμίζουν με υδρογόνο μέσα σε τρία λεπτά, με τις τρεις σχετικές δεξαμενές να έχουν χωρητικότητα 4,4 κιλών υδρογόνου. Η παραγόμενη ενέργεια, τροφοδοτεί τον ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 100 KW (136 hp) ισχύος και 270 Nm ροπής, ο οποίος προέρχεται από το «απλό» ηλεκτρικό Peugeot e-Expert. Σύμφωνα με τις μετρήσεις WLTP, το υδρογονοκίνητο όχημα διαθέτει αυτονομία άνω των 400 χλμ.
 
Επιπλέον, το σύστημα φέρει μια μικρότερη μπαταρία ιόντων λιθίου, η οποία μάλιστα φορτίζει στην πρίζα και δίνει στο όχημα επιπλέον ενέργεια όταν και όπου αυτό απαιτείται. Αναλυτικότερα, η μπαταρία χωρητικότητας 10,5 kWh φορτίζει μέσω ενσωματωμένου τριφασικού φορτιστή ισχύος 11 kW, με τη διαδικασία σε ένα 11 kW Wall Box (32A) να διαρκεί λιγότερο από μία ώρα.

Κατά την εκκίνηση και με χαμηλή ταχύτητα, η μπαταρία από μόνη της παρέχει στον ηλεκτρικό κινητήρα την ισχύ που χρειάζεται. Στη συνέχεια, σε σταθερή ταχύτητα, η κυψέλη καυσίμου παρέχει την ενέργεια απευθείας στον ηλεκτρικό κινητήρα, ενώ κατά τη διάρκεια της επιτάχυνσης, της προσπέρασης ή της έντονης ανωφέρειας, η κυψέλη καυσίμου και η μπαταρία υψηλής τάσης συνδυάζονται για την παροχή ενέργειας στον ηλεκτρικό κινητήρα.
 

Σε δύο εκδόσεις με ωφέλιμο έως και 1.000 κιλά

Το νέο e-Expert Hydrogen θα είναι διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις αμαξώματος, την Standard (MxΠxΥ: 4.959x2.204x1.965 χλστ.) και τη Long (MxΠxΥ: 5.306x2.204x1.975 χλστ.). Ο όγκος ανέρχεται στα 5,3 και 6,1 κ.μ., αντίστοιχα, ενώ το ωφέλιμο φορτίο και η ελκτική ικανότητα με φρένα φτάνουν έως και τα 1.000 κιλά.
 
Σημειώνεται, πως το e-Expert Hydrogen θα διατίθεται μόνο ένα επίπεδο εξοπλισμού, που θα προσφέρει μεταξύ άλλων, δύο συρόμενες πλευρικές πόρτες, τροχούς 17 ιντσών, ηλεκτρικό χειρόφρενο με hill start assist, κάμερα οπισθοπορείας 180 μοιρών «Visiopark» και κεντρική οθόνη αφής 7 ιντσών του συστήματος Peugeot Connect (TomTom 3D navigation, Bluetooth, mirrorscreen, Apple CarPlay και Android Auto).

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ακολουθήστε το PRO.Autotriti στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε