Μηχανή Αναζήτησης Βαρέα Επαγγελματικά
Στο τιμόνι του νέου Fiat Doblo, o Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Πορτογαλίας, κ. Marcelo Rebelo de Sousa. Πλάι του, ο CEO της Stellantis, κ. Carlos Tavares, επισκέπτονται τη μονάδα του Mangualde, όπου θ

Στο τιμόνι του νέου Fiat Doblo, o Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Πορτογαλίας, κ. Marcelo Rebelo de Sousa. Πλάι του, ο CEO της Stellantis, κ. Carlos Tavares, επισκέπτονται τη μονάδα του Mangualde, όπου θα κατασκευάζεται από τον Οκτώβριο το νέο μοντέλο της Fiat Professional.

Δείτε τι δήλωσαν οι δύο επιφανείς άνδρες κατά τους εορτασμούς των 60 χρόνων λειτουργίας της μονάδας, η οποία πρόκεται σύντομα να αποκτήσει ένα τεράστιο φωτοβολταϊκό πάρκο.

Δείτε τι δήλωσαν οι δύο επιφανείς άνδρες κατά τους εορτασμούς των 60 χρόνων λειτουργίας της μονάδας, η οποία πρόκεται σύντομα να αποκτήσει ένα τεράστιο φωτοβολταϊκό πάρκο.

Από το 1962 μέχρι και σήμερα, από τις γραμμές παραγωγής του Mangualde έχουν περάσει 1,5 εκ. οχήματα, ένα νούμερο που αντιπροσωπεύει περίπου το 25% της συνολικής παραγωγής οχημάτων στην Πορτογαλία. Το

Από το 1962 μέχρι και σήμερα, από τις γραμμές παραγωγής του Mangualde έχουν περάσει 1,5 εκ. οχήματα, ένα νούμερο που αντιπροσωπεύει περίπου το 25% της συνολικής παραγωγής οχημάτων στην Πορτογαλία. Το 2021 κατασκευάστηκαν 67.841 οχήματα.

  • Στο τιμόνι του νέου Fiat Doblo, o Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Πορτογαλίας, κ. Marcelo Rebelo de Sousa. Πλάι του, ο CEO της Stellantis, κ. Carlos Tavares, επισκέπτονται τη μονάδα του Mangualde, όπου θ
  • Δείτε τι δήλωσαν οι δύο επιφανείς άνδρες κατά τους εορτασμούς των 60 χρόνων λειτουργίας της μονάδας, η οποία πρόκεται σύντομα να αποκτήσει ένα τεράστιο φωτοβολταϊκό πάρκο.
  • Από το 1962 μέχρι και σήμερα, από τις γραμμές παραγωγής του Mangualde έχουν περάσει 1,5 εκ. οχήματα, ένα νούμερο που αντιπροσωπεύει περίπου το 25% της συνολικής παραγωγής οχημάτων στην Πορτογαλία. Το

Ο Πρόεδρος της Πορτογαλίας οδηγεί το νέο Fiat Doblo

3.702 Επισκέψεις στο άρθρο (22/7/2022)

To νέο Doblo, συνοδεύει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Πορτογαλίας, στους εορτασμούς για τα 60 χρόνια του εργοστασίου του Mangualde, όπου θα κατασκευάζεται από τον προσεχή Οκτώβριο το νέο μοντέλο της Fiat Professional.

Στην Πορτογαλία θα φτιάχνεται το νέο Fiat Doblo!

  • Στο 60 ετών εργοστάσιο του Mangualde
  • Εορτασμοί παρόντος του Προέδρου της χώρας
  • Φωτοβολταϊκά για 31% πράσινη ενέργεια
  • Τον Οκτώβριο ξεκινά η παραγωγή του Doblo
 
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Πορτογαλίας, κ. Marcelo Rebelo de Sousa, τίμησε με την παρουσία του τις εκδηλώσεις για τους εορτασμούς των 60 χρόνων λειτουργίας του εργοστασίου της Stellantis στο Mangualde που βρίσκεται στο κέντρο της χώρας της ιβηρικής χερσονήσου.
 
Το νέο Fiat Doblo και ο CEO της Stellantis, κ. Carlos Tavares, συνόδευσαν τον Πρόεδρο Rebelo de Sousa στη μονάδα παραγωγής, στην οποία θα κατασκευάζεται και το νεότερο μοντέλο της Fiat Professional.
 
Στο πλαίσιο του στρατηγικού πλάνου Dare Forward 2030, το εργοστάσιο στο οποίο κατασκευάζεται και το νέο Doblo, αναβαθμίζεται σημαντικά εκτός των άλλων και με την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού πάρκου, το οποίο θα καλύπτει τις ετήσιες ενεργειακές ανάγκες της εγκατάστασης σε ποσοστό 31%.


Δείτε τι δήλωσαν οι δύο επιφανείς άνδρες κατά τους εορτασμούς των 60 χρόνων λειτουργίας της μονάδας, η οποία πρόκεται σύντομα να αποκτήσει ένα τεράστιο φωτοβολταϊκό πάρκο.

Δείτε τι δήλωσαν οι δύο επιφανείς άνδρες κατά τους εορτασμούς των 60 χρόνων λειτουργίας της μονάδας, η οποία πρόκεται σύντομα να αποκτήσει ένα τεράστιο φωτοβολταϊκό πάρκο.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

«Στοχεύουμε να ηγηθούμε στην αγορά των ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων (LCV) και τώρα με την παραγωγή του νέου Fiat Doblo στο Mangualde θα επιτύχουμε βελτίωση της αποδοτικότητας μας και παράλληλα θα προσφέρουμε την καλύτερη προσφορά στους πελάτες μας», σημείωσε ο κ. Carlos Tavares, CEO της Stellantis, συνεχίζοντας: «Σήμερα επίσης γιορτάζουμε την εστίασή μας στη βιώσιμη παραγωγή με την εγκατάσταση του φωτοβολταϊκού πάρκου, το οποίο μόλις ολοκληρωθεί θα εξασφαλίζει το ένα τρίτο των αναγκών σε ενέργεια της εγκατάστασης. Βεβαίως θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως τον Πρόεδρο που βρίσκεται μαζί μας σε αυτή την ξεχωριστή ημέρα για την αυτοκινητοβιομηχανία της Πορτογαλίας».
 
«Ήταν εξαιρετικά σημαντικό για εμένα να βρίσκομαι σήμερα εδώ μαζί σας για να γιορτάσουμε μαζί τα 60α γενέθλια του εργοστασίου στο Mangualde. Αυτή η μονάδα έχει μια μοναδική ιστορία, κατάφερε να ξεπεράσει διάφορες κρίσεις και σήμερα έχει μια εξαιρετική αποδοτικότητα και φήμη. Ως μέρος της Stellantis, το Mangualde αποτελεί μια από τις κορυφαίες εγκαταστάσεις του είδους», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Πορτογαλίας, κ. Marcelo Rebelo de Sousa, ο οποίος δεν παρέλειψε να συμπληρώσει: «Σήμερα είμαι εδώ για να ακούσω και τα καλά νέα από τη Stellantis, η οποία ξεκινά στο εργοστάσιο και την παραγωγή του νέου Fiat Doblo, ενώ παράλληλα ξεκινά και ένα πρόγραμμα, το οποίο θα συμβάλει ώστε η Πορτογαλία να συνεχίσει να οδηγεί την ενεργειακή μετάβαση. Συγχαρητήρια σε όλους!».

Πάνω από 1,5 εκ. οχήματα έως σήμερα

Σε μια συμβολική κίνηση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά την επίσκεψη του στο εργοστάσιο βράβευσε τον αρχαιότερο υπάλληλο της εγκατάστασης, τιμώντας παράλληλα όλους εκείνους που τα τελευταία 60 χρόνια συνέβαλαν με το έργο τους στην επιτυχία της μονάδας παραγωγής.
 
Σημειώνεται, πως από το 1962 μέχρι και σήμερα, από τις γραμμές παραγωγής του Mangualde έχουν περάσει 1,5 εκατομμύρια οχήματα, με τη συγκεκριμένη παραγωγή να αντιπροσωπεύει περίπου το 25% της συνολικής παραγωγής οχημάτων στην Πορτογαλία.
 
Το 2021 κατασκευάστηκαν συνολικά 67.841 οχήματα, αριθμός που θα αυξηθεί χάρη και στην παραγωγή του νέου Fiat Doblo, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει τον προσεχή Οκτώβριο.

Ενέργεια από τον ήλιο

Η δημιουργία της γραμμής παραγωγής του νέου Doblo συμπίπτει με την εφαρμογή ενός πλάνου βελτίωσης της αποδοτικότητας του εργοστασίου. Η κατασκευή ενός φωτοβολταϊκού πάρκου στοχεύει ώστε το 31% των ενεργειακών αναγκών του Mangualde να καλύπτονται από τον ήλιο, μειώνοντας τις ετήσιες εκπομπές CΟ2 κατά 2.500 τόνους, ποσότητα που αντιστοιχεί στην αντίστοιχη που θα μπορούσαν να «καθαρίσουν» 16.000 δένδρα. Η επένδυση αποτελεί μέρος του στρατηγικού πλάνου της Stellantis, Dare Forward 2030, το οποίο στοχεύει ο Όμιλος να είναι ενεργειακά ουδέτερος μέχρι το 2038, με μείωση των εκπομπών κατά 50% μέχρι το 2030.
 
Το νέο φωτοβολταϊκό πάρκο αποτελεί μια επένδυση 3,2 εκατομμυρίων ευρώ και θα περιλαμβάνει 6.363 ηλιακά πάνελ που θα καταλαμβάνουν χώρο αντίστοιχο με έξι γήπεδα ποδοσφαίρου. Η συνολική απόδοση θα είναι 3.436 MWp, που αντιστοιχεί στην κατανάλωση 320 σπιτιών και θα συμβάλει ώστε η μονάδα παραγωγής να γίνει ακόμα πιο αποδοτική και φιλική προς το περιβάλλον. Η πρώτη φάση θα ξεκινήσει το τρίτο τρίμηνο του 2022, ενώ η δεύτερη και τελική φάση κατασκευής θα ξεκινήσει στις αρχές του 2023. 
 
Παράλληλα με αυτή την εξέλιξη, το εργοστάσιο του Mangualde αποτελεί το κέντρο τεσσάρων εργαστηρίων τεχνολογίας που ως στόχο έχουν τον μετασχηματισμό των μονάδων παραγωγής στη νέα ψηφιοποιημένη εποχή και την εκπαίδευση του προσωπικού σε αυτές τις καινοτόμες πρακτικές.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ακολουθήστε το PRO.Autotriti στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε