Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Μέσα στο 2017 αναμένεται να προκηρυχθεί ο διαγωνισμός 93 νέα λεωφορεία από τον ΟΑΣΑ, εκ των οποίων τα 12 θα είναι ηλεκτροκίνητα.

ΟΑΣΑ: Προμήθεια ηλεκτρικών λεωφορείων

2.897 Επισκέψεις στο άρθρο (20/9/2017)

Μεταξύ των 92 συνολικά λεωφορείων που προτίθεται να αποκτήσει ο ΟΑΣΑ, τα 12 θα είναι ηλεκτροκίνητα, όπως ανέφερε σε πρόσφατες δηλώσεις του ο διευθύνων σύμβουλος του οργανισμού, κ. Γ. Σκουμπούρης.

Σε πρόσφατες δηλώσεις του, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΑ, κ. Γιάννης Σκουμπούρης, ανέφερε πως με βάση το πρώτο πρόγραμμα ενίσχυσης του –γερασμένου- στόλου λεωφορείων του οργανισμού από το 2005, τα 12 από τα 92 λεωφορεία που αναμένεται να αποκτηθούν, θα είναι ηλεκτρικά.
Χαρακτηριστικά ο κ. Σκουμπούρης ανέφερε πως: «… ο τελευταίος διαγωνισμός έγινε το 2005 και τα τελευταία καινούργια οχήματα παραλήφθηκαν το 2009, κατά συνέπεια πρόκειται για έναν ιδιαίτερα γερασμένο στόλο, με πολλά προβλήματα. Στα αμαξοστάσια που γίνεται η συντήρηση δίνεται πραγματική μάχη από τους εργαζόμενους. Ως ΟΑΣΑ βοηθήσαμε την ΟΣΥ σε αυτήν τη προσπάθεια, δίνοντας το ποσό των 700.000 ευρώ για άμεσες ανάγκες σε ανταλλακτικά, προκειμένου να μην υπάρχουν καθυστερήσεις».
Ο κ. Σκουμπούρης ανέφερε επίσης πως χάρη στις κατάλληλες ενέργειες έχουν εξασφαλιστεί 30 εκ. ευρώ και δίνονται ήδη οι προδιαγραφές για να ξεκινήσει η διαδικασία προμήθειας των 92 συνολικά λεωφορείων εκ των οποίων τα 12 θα είναι ηλεκτρικά.
Από τα υπόλοιπα 80, τα περισσότερα θα είναι αρθρωτά και ο διαγωνισμός αναμένεται να γίνει εντός του τρέχοντος έτους «… αν όλα πάνε καλά», προκειμένου να πρώτα νέα οχήματα θα βγουν στους δρόμους εντός του 2018.