Μηχανή Αναζήτησης Βαρέα Επαγγελματικά
Τα Φθηνότερα Βενζινάδικα στην περιοχή σου

Ο Πρόεδρος της ΟΦΑΕ, κ. Απόστολος Κενανίδης, αναφέρθηκε στα πολλαπλά προβλήματα που δημιουργεί στις Μεταφορές η οξεία έλλειψη επαγγελματικών οδηγών σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

  «Η αγορά εξελίσσεται, ο ρόλος του μεταφορέα και του οδηγού αλλάζει»

  13.987 Επισκέψεις στο άρθρο (10/12/2019)

  Ο κ. Αποστολος Κενανίδας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος (ΟΦΑΕ), κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης του αναφέρθηκε στην πρόσφατη έρευνα της Διεθνούς Ένωσης Μεταφορών (IRU) αναφορικά με την έλλειψη οδηγών, τα αποτελέσματα της οποίας είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά.
  Ο μέσος όρος ηλικίας των οδηγών ορίζεται στην παρούσα φάση στα 50 έτη και αυξάνεται με ταχύτατους ρυθμούς, οι «ακάλυπτες» θέσεις εργασίας για επαγγελματίες οδηγούς είναι σε διψήφια ποσοστά στις περισσότερες χώρες – μέλη της ΕΕ.
  Ως βασικότερες αιτίες μπορούμε να αναφέρουμε τις δυσμενείς και ιδιαίτερες συνθήκες εργασίας, την όχι και τόσο καλή εικόνα του επαγγέλματος, την αδυναμία προσέλκυσης νέων οδηγών κ.ά.
  Παράλληλα, ο κ. Κενανίδης αναφέρθηκε σε πολλαπλά προγράμματα στήριξης και αναβάθμισης του επαγγέλματος μέσω ειδικών προγραμμάτων ενημέρωσης και ανάδειξης νέων δεξιοτήτων που θα πρέπει να αποκτήσουν οι μελλοντικοί οδηγοί, η προσπάθεια προσέλκυσης γυναικών στο επάγγελμα (αποτελούν μόλις το 2% σε πανευρωπαϊκό επίπεδο) κ.ά.
   

  ΠροηγούμενηΕπόμενη σελίδα

  ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)