Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Ο αρχισυντάκτης του Auto Τρίτη Επαγγελματικά, Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, προλόγισε την ημερίδα για τους επαγγελματίες οδηγούς στο πλαίσιο των πολύ-συνεδρίων «Logi.C 2019».

Οι προκλήσεις, οι αλλαγές & το μέλλον των επαγγελματιών οδηγών!

15.266 Επισκέψεις στο άρθρο (10/12/2019)

Στο πλαίσιο των «Logi.C 2019», το Auto Τρίτη Επαγγελματικά διοργάνωσε μια άκρως ενδιαφέρουσα ημερίδα με θέμα «Επαγγελματίες Οδηγοί: Οι προκλήσεις, οι αλλαγές και το μέλλον του επαγγέλματος».

Με στόχο να δώσει το βήμα σε διάφορους φορείς της αγοράς των Μεταφορών προκειμένου να αναπτύξουν τους προβληματισμούς, να καταδείξουν τις ανάγκες και να παρουσιάσουν τις προτάσεις τους, αναφορικά με τις προκλήσεις με τις οποίες τίθεται αντιμέτωπος ο κλάδος των επαγγελματιών οδηγών, το εν λόγω workshop διοργανώθηκε από το Auto Τρίτη Επαγγελματικά, ως Μεγάλος Χορηγός των πρόσφατων εκθέσεων «Εφοδιαστική Αλυσίδα & Logistics» και «Cargo Truck & Van Expo» που πραγματοποιήθηκαν από 9 – 11 Νοεμβρίου, στο εκθεσιακό κέντρο «Metropolitan Expo».
Οι επισκέπτες της έκθεσης είχαν την ευκαιρία να ακούσουν ενδιαφέρουσες απόψεις αναφορικά:
- με τις αλλαγές που αναμένεται να δρομολογηθούν στα επαγγελματικά οχήματα και τις μεταφορές γενικότερα αλλά και το πώς αυτές θα επηρεάσουν το επάγγελμα του οδηγού,
- αναλύσεις αναφορικά με τους λόγους που έχουν επιφέρει την σημαντική έλλειψη επαγγελματιών οδηγών σε πανευρωπαϊκό επίπεδο,
- τις ιδιαιτερότητες που φέρνει η εισαγωγή των νέων «ευφυών» ταχογράφων και στην ελληνική αγορά
- προτάσεις και ιδέες αναφορικά με τη βελτίωση της εκπαίδευσης και επαγγελματικής κατάρτισης των οδηγών κ.ο.κ.
Την εν λόγω ημερίδα προλόγισε ο αρχισυντάκτης του Auto Τρίτη Επαγγελματικά, κ. Παναγιωτακόπουλος Γιώργος, που στην παρουσίαση του αναφέρθηκε μεταξύ άλλων σε ζητήματα όπως η σταδιακή εξέλιξη των σύγχρονων οχημάτων και τα «Πέντε στάδια ως την πλήρη αυτονόμηση» τους, στα διάφορα πιλοτικά προγράμματα όπως το platooning, που ήδη δοκιμάζονται σε πραγματικές συνθήκες χρήσης, τις επερχόμενες τροποποιήσεις στη σχεδίαση των βαρέων επαγγελματικών οχημάτων, την σταδιακή «διείσδυση» της ηλεκτροκίνησης σε όλες τις κατηγορίες ελαφρών και βαρέων επαγγελματικών οχημάτων, την «κοινοκτημοσύνη» (car-sharing) και τα οφέλη που ενδεχομένως να προσφέρει στο μέλλον στις μεταφορικές επιχειρήσεις κ.ά.
Εν κατακλείδι, αυτό που θα μπορούσαμε να συγκρατήσουμε είναι πως, ο κλάδος των Μεταφορών γενικότερα και των επαγγελματικών οχημάτων ειδικότερα, μεταβάλλονται άρδην και με ταχύτατους ρυθμούς, επιφέροντας σημαντικές αλλαγές και στο επάγγελμα του οδηγού.
Προκειμένου οι επαγγελματίες οδηγοί να συνεχίσουν να αποτελούν ένα αναπόσπαστο κομμάτι της Εφοδιαστικής Αλυσίδας, επιβάλλεται να εξελιχθούν παράλληλα. Αλήθεια, έχετε αναλογιστεί ποιες θα είναι οι αρμοδιότητες ενός επαγγελματία οδηγού που θα συνοδεύει το φορτίο ενός μερικώς ή πλήρως αυτόνομου επαγγελματικού οχήματος στο προσεχές μέλλον;
 

Επόμενη σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)