Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Από αριστερά προς τα δεξιά: O κ. Δερμάτης / πρόεδρος του ΣΕΟΦΑΕ, ο κ. Κενανίδης/ πρόεδρος της ΟΦΑΕ, ο κ. Μπάκας/ διευθυντής της εταιρείας Quality & Safety, o κ. Ηλιάδης / πρόεδρος της ΠΟΕΟ, ο ανθ/μος κ. Κουβάτας και ο κ. Παναγιωτακόπουλος / αρχισυντάκτης Auto Τρίτη.

    «Ο οδηγός θα παραμείνει ακρογωνιαίος λίθος των Μεταφορών»

    15.247 Επισκέψεις στο άρθρο (10/12/2019)

    Από την πλευρά του, ο κ. Μηνάς Δερμάτης, Πρόεδρος του Συνδικάτου Επαγγελματιών Οδηγών Φορτηγών Αυτοκινήτων Ελλάδος, (Σ.Ε.Ο.Φ.Α.Ε.), ήταν σαφέστατα ένας από τους πιο αρμόδιους για να αναφερθεί στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες οδηγοί στην παρούσα φάση, αναφερόμενος στα εξοντωτικά ωράρια και τις άθλιες, σε πολλές περιπτώσεις, συνθήκες εργασίας που καλούνται να υποστούν.
    Παράλληλα, ο κ. Δερμάτης αναφέρθηκε στις συνεχόμενες οχλήσεις του ΣΕΟΦΑΕ προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς αλλά και την Πολιτεία, προκειμένου να υπάρξει μια γενικότερη διευθέτηση όλων αυτών των προβλημάτων, μέσω νομοθετικών ρυθμίσεων, χωρίς φυσικά να παραλείψει να αφήσει αιχμές και στον ρόλο των μεταφορικών επιχειρήσεων που δεν είναι «… άμοιρες ευθυνών…» δεδομένου ότι σε αρκετές περιπτώσεις καταφεύγουν σε πρακτικές που σε καμία περίπτωση δεν ενισχύουν τον ρόλο του οδηγού και δεν του προσφέρουν τη δυνατότητα να εξελιχθεί σε ένα πολύτιμο «γρανάζι» της εφοδιαστικής αλυσίδας, αλλά τον περιορίζουν σε ρόλο υποχείριου στα χέρια του εργοδότη, με κίνδυνο τόσο για την υγεία και τη σωματική ακεραιότητα του ίδιου, αλλά και των υπολοίπων χρηστών του οδικού δικτύου. 
    Τέλος, ο κ. Δερμάτης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο μέλλον του επαγγέλματος, δεδομένου ότι «… ακόμη και στην περίπτωση που τα οχήματα θα κινούνται πλήρως αυτόνομα στο προσεχές ή απώτερο μέλλον, κάποιος θα πρέπει να συνοδεύει το φορτίο, με διαφορετικό ενδεχομένως ρόλο. Αυτός ο κάποιος θα είναι ο αντίστοιχος επαγγελματίας οδηγός, όπως τον γνωρίζουμε σήμερα».
     

    ΠροηγούμενηΕπόμενη σελίδα

    ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)