Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης
Οριστικό «διαζύγιο» Mercedes-Benz και Kamaz

Οριστικό «διαζύγιο» Mercedes-Benz και Kamaz

6.959 Επισκέψεις στο άρθρο (21/2/2024)

- Και επίσημα η ρωσική Kamaz δεν αποτελεί πια μέρος της Mercedes Benz.
- Αιτία και αφορμή για το «διαζύγιο» ήταν η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία το 2022.
- Η Kamaz παράγει φορτηγά από το 1969.

Και επίσημα η ρωσική Kamaz δεν αποτελεί πια μέρος της Mercedes Benz.

Η κοινή πορεία της Mercedes-Benz και της Kamaz διακόπηκε και επίσημα, καθώς η γερμανική εταιρεία κατάφερε να πουλήσει το μερίδιό της στην ρωσική εταιρεία κατασκευής φορτηγών αλλά και λοιπών επαγγελματικών οχημάτων. Μάλιστα από διεθνείς πηγές οι οποίες παρακολουθούν και καλύπτουν το θέμα, ήδη έχουν γίνει οι απαραίτητες ρυθμιστικές εγκρίσεις και οι λοιπές συμφωνίες.
 
Η Mercedes-Benz είναι ουσιαστικά η τελευταία δυτική αυτοκινητοβιομηχανία που εγκαταλείπει τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες επί Ρωσικού εδάφους. Το 15% της εταιρείας πωλήθηκε σε άγνωστο αγοραστή, για απροσδιόριστο ποσό.

Αιτία και αφορμή για το «διαζύγιο» ήταν η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία το 2022.

Δεν είναι μυστικό ότι ο λόγος που οι δυτικές αυτοκινητοβιομηχανίες εγκατέλειψαν την δραστηριοποίησή τους στη Ρωσία ήταν η εισβολή της χώρας στην Ουκρανία δύο χρόνια πριν, το 2022. Η Daimler Truck ανέστειλε τη δραστηριότητά της με την Kamaz από την αρχή της στρατιωτικής εισβολής τον Φεβρουάριο του 2022, ενώ στα τέλη του 2022 η Mercedes-Benz ανακοίνωσε την απόσυρσή της από την ρωσική αγορά. Μάλιστα, ρευστοποίησε τις μετοχές της τον Φεβρουάριο του 2023 στην Avtodom.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στο Facebook »

Η Kamaz παράγει φορτηγά από το 1969.

Για την ιστορία, η Kamaz είναι μια ρωσική εταιρεία κατασκευής βαρέων οχημάτων (λεωφορείων, φορτηγών και κινητήρων). Ιδρύθηκε το 1969 και το 2014 η Kamaz ήταν η μεγαλύτερη παραγωγός εταιρεία βαρέων οχημάτων επί ρωσικού εδάφους, με ετήσια παραγωγή που άγγιζε τα 43.000 φορτηγά.