Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Το Unimog κατάφερε να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ κίνησης σε υψόμετρο κατά τη διάρκεια μας αποστολή στο ενεργό ηφαίστειο «Ojos de Salado» της Χιλής.

Χάρη στις ειδικές τροποποιήσεις στον εξοπλισμό, τα ελαστικά κ.ά., τα δύο Unimog U 5023 κατάφεραν να ανέβουν στις απόκρημνες και βραχώδεις πλευρές του ηφαιστείου…

… με το ένα εξ αυτών να προσεγγίζει τελικά το υψόμετρο των 6.694 μ. που είναι το υψηλότερο όπου έχει κινηθεί ποτέ τροχοφόρο όχημα.

Παγκόσμιο ρεκόρ αναρρίχησης(!) από το Unimog!

6.414 Επισκέψεις στο άρθρο (30/1/2020)

Στο πλαίσιο μιας ειδικής ερευνητικής αποστολής στο ψηλότερο ενεργό ηφαίστειο του κόσμου στη Χιλή, το Unimog κατάφερε να αναρριχηθεί σε υψόμετρο 6,69χλμ., καταρρίπτοντας το σχετικό παγκόσμιο ρεκόρ για οχήματα.

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία «Extrem Events» του Matthias Jenske, ανέλαβε να οργανώσει μια ειδική αποστολή όπου συμμετείχαν 10 άτομα και δύο οχήματα, με σκοπό την τοποθέτηση τεσσάρων ειδικών ράδιο – αναμεταδοτών σε διάφορα σημεία του υψηλότερου –ενεργού- ηφαιστείου στον κόσμο, το περιβόητου «Ojos de Salado» της Χιλής.
Τα δύο οχήματα που χρησιμοποιήθηκαν στην αποστολή ήταν ειδικά διασκευασμένα Unimog U 5023 που είχαν τροποποιηθεί ειδικά για την περίσταση με συνεργασία της Mercedes-Benz Special Trucks και του υπερκατασκευαστή AS Soder, που εξειδικεύεται στις διασκευές των Unimog.
Με ύψος 6.893 μ., το Ojos de Salado είναι το ψηλότερο ηφαίστειο στον κόσμο και αποτελεί τμήμα, τόσο της ερήμου Atacama (του πιο άνυδρου μέρους στον πλανήτη μας) όσο και του περιβόητου «Πύρινου Δακτυλίου του Ειρηνικού», μια στεφάνη, μήκους 40.000 χλμ., που περικλείει τον Ειρηνικό ωκεανό και  ουσιαστικά αποτελείται από μια συνεχή σειρά ωκεάνιων τάφρων, ηφαιστειακών τόξων και ζωνών (452 ηφαίστεια ή το 75% των ενεργών και ανενεργών ηφαιστείων του πλανήτη μας).
Σε αυτό το ιδιαίτερα αφιλόξενο περιβάλλον, τα δύο Unimog της αποστολής κατάφεραν αρχικά να φτάσουν στο καταφύγιο του Amistad (υψόμετρο 6.100μ.) όπου και φόρτωσαν τους ειδικούς αναμεταδότες προτού συνεχίσουν την ανάβαση τους. Το μεγαλύτερο υψόμετρο που τελικά κατάφερε να φτάσει ένα από τα οχήματα κατά τη διάρκεια της επιτυχημένης αποστολής, ανέρχονταν στα 6.694μ. που είναι και το υψηλότερο σημείου του πλανήτη που έχει καταφέρει να προσεγγίσει κάποιο τροχοφόρο όχημα.