Τιμές με Leasing Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης
elastika
Leasing

Περπάτησες πάνω στο δρόμο παράτυπα; Πρόστιμο!

1.542 Επισκέψεις στο άρθρο (25/7/2024)
Περπάτησες πάνω στο δρόμο παράτυπα; Πρόστιμο!

Ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας δεν ισχύει μόνο για τα Vans, τα φορτηγά, τα Pick-Ups, τα ταξί και τα επιβατικά οχήματα, αλλά για όλους. Και αν, ως πεζός, σε κάποια φάση το ξεχάσεις, τότε ενδέχεται να σου το υπενθυμίσει ένα ανεπιθύμητο πρόστιμο…

Παρανομίες στο… βάδην

Το ότι κινείσαι με τα πόδια, δε σημαίνει πως δεν έχεις υποχρεώσεις όσον αφορά στη χρήση του οδικού δικτύου. Το αντίθετο, υπάρχουν κάποιες παρατυπίες που επαναλαμβάνονται κατ΄ επανάληψη από πολύ κόσμο – ακόμα κι από εμάς τους ίδιους σε ορισμένες περιπτώσεις – στο περπάτημα και οι οποίες όχι απλώς είναι επιλήψιμες, αλλά ενδέχεται να επισύρουν ακόμα και πρόστιμο.
Ποιες είναι αυτές οι κακές συνήθειες; Το να βαδίζεις διαγώνια σε κεντρικό δρόμο, δίχως να χρησιμοποιείς τη διάβαση ή το φανάρι που βρίσκεται στα δέκα μέτρα απόσταση, είναι μια τέτοια περίπτωση. Το να περπατάς στο δρόμο, ενώ υπάρχει πεζοδρόμιο, το ίδιο. Το να πετάγεσαι μπροστά σε σταματημένα λεωφορεία επίσης δεν είναι αποδεκτό, όπως και το να προχωράς, φορώντας ακουστικά ή τσεκάροντας το κινητό, δίχως να έχεις επίγνωση του τι συμβαίνει τριγύρω σου.
 

Συνέχεια του άρθρου >>>