Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Ο έντονος δυναμισμός και οι αυξημένες διαστάσεις (μήκος, πλάτος, μετατρόχιο, ύψος) είναι τα βασικά γνωρίσματα του αμαξώματος του νέου Ranger Raptor.

Το ίδιο ισχύει και στο πλαϊνό και πίσω τμήμα του οχήματος όπου συναντάμε πολλαπλές αλλαγές και ενισχύσεις στους τροχούς, τα πλευρικά σκαλοπάτια, τον προφυλακτήρα κ.ο.κ.

Δυναμική και αρκετά τροποποιημένη είναι και η εικόνα του εσωτερικού διακόσμου.

Ford Ranger Raptor

26.064 Επισκέψεις στο άρθρο (15/8/2018)

Στις αρχές του έτους, η Ford παρουσίασε στη Ταϊλάνδη μια δυναμική νέα έκδοση του Ranger με την ονομασία «Raptor». Το εν λόγω μοντέλο αφορά στη νέα γενιά του Ranger που θα λανσαριστεί στην αγορά των ΗΠΑ και έχει μήκος 5.398χλστ., πλάτος 2.180 χλστ. και ύψος 1.873 χλστ.
Η απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος ορίζεται στα 283 χλστ., με εξαιρετικές γωνίες αμαξώματος (προσέγγισης: 32,5 μοίρες, ράμπας: 24 μοίρες, αποχώρησης: 24 μοίρες).
Προκειμένου να ενισχυθεί ο εντυπωσιακός –εκτός δρόμου- χαρακτήρας των εκδόσεων Raptor, η Ford έχει επιλέξει ειδικές προσμείξεις και κράματα χάλυβα (HSLA) για το πλαίσιο ενώ αυξημένες είναι οι διαστάσεις των δισκόφρενων σε όλους τους τροχούς (332 χλστ.) με τα ελαστικά να είναι της BF Goodrich (285/80 R17).
Για την προστασία του αμαξώματος και του πλαισίου, έχει προβλεφθεί μια ειδική πλάκα πάχους 2,3χλστ. στο κάτω μέρος του οχήματος ενώ, μια πληθώρα ηλεκτρονικών συστημάτων αναλαμβάνει την υποβοήθηση του οδηγού.
Χαρακτηριστικά αναφέρουμε το ηλεκτρονικά υποβοηθούμενο σύστημα διεύθυνσης «EPAS» (Electric Power Assisted Steering), το σύστημα «FEAD» (Front End Accessory Drive» κ.ά.
Επιπρόσθετα, ο οδηγός μπορεί μέσω ενός ειδικού επιλογέα στο τιμόνι να μεταβάλλει την λειτουργία του κεντρικού συστήματος ελέγχου της κίνησης («TMS» - Terrain Management System) αναλόγως του είδους της διαδρομής που ακολουθείται (χώμα, χιόνι, λάσπη, γρασίδι, πέτρες κ.ο.κ.) με ειδικές λειτουργίες για όλες τις εκτός δρόμου συνθήκες που μπορεί να συναντήσει.
Την κίνηση του εντυπωσιακού Ford Ranger Raptor αναλαμβάνει ένας νέος Bi-Turbo πετρελαιοκινητήρας 2,0λτ. με απόδοση 213 ίππων και 500 Nm ροπής.
Το εν λόγω μηχανικό σύνολο συνδυάζεται με ένα νέο αυτόματο κιβώτιο 10 σχέσεων με ειδικούς επιλογείς (paddles) στο τιμόνι.