Τιμές με Leasing Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης
elastika
Leasing

Point System: Ποια είναι τα «πέναλτι» και πόσο σου κοστίζουν;

1.754 Επισκέψεις στο άρθρο (2/9/2024)
Point System: Ποια είναι τα «πέναλτι» και πόσο σου κοστίζουν;

Διαβάζουμε παντού για αυτό και ακούμε παντού για αυτό. Ωστόσο λίγοι είναι αυτοί που γνωρίζουν επακριβώς τι ισχύει και σε τι μπορεί να μας στοιχίσει. Από την απώλεια του διπλώματος μέχρι το «λερωμένο» μητρώο, αυτά είναι όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το Point System.

Τι είναι το Point System ή ΣΕΣΟ;

Για αρχή, ας ξεκινήσουμε από τα εύκολα… Το Σύστημα Ελέγχου Συμπεριφοράς Οδηγών (ΣΕΣΟ) – αγγλιστί Point System – μόνο καινούργιο δεν είναι στη χώρα μας. Αντιθέτως, βρίσκεται σε σταθερή ισχύ από το μακρινό 2007 και παρόλο που κανείς δε θέλει να βρεθεί στη θέση να το μάθει επειδή την… πάτησε, ωστόσο ελάχιστοι έχουν ενημερωθεί σχετικά με το περιεχόμενό του.
Σε πρώτη φάση, λοιπόν, θα μπορούσαμε να πούμε πως το Point System είναι το μητρώο του οδηγού όπου καταγράφονται οι παραβάσεις του, συνδυαστικά με τις αντίστοιχες ποινές. Έτσι, όταν κάποιος «ασυνείδητος» χρήστης οχήματος παραβιάσει κάποια από τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ), εκτός από το χρηματικό πρόστιμο που θα κληθεί να πληρώσει, τιμωρείται παίρνοντας πόντους στο Point System.
Αναφορικά με αυτούς τους ανεπιθύμητους πόντους, εντούτοις, καλό είναι να επισημανθεί πως δεν επιβάλλονται σε κάθε παράβαση, αλλά μόνο σε συγκεκριμένες παρατυπίες που μπορεί να προκαλέσουν επικίνδυνες καταστάσεις για άλλους χρήστες του δρόμου.  
 

Συνέχεια του άρθρου >>>