Τιμές με Leasing Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Ποιος πληρώνει στην καραμπόλα;

1.114 Επισκέψεις στο άρθρο (3/10/2024)
Ποιος πληρώνει στην καραμπόλα;

Όλοι γνωρίζουμε πως ο γενικός κανόνας σε ένα τρακάρισμα είναι πως ο «πίσω» φταίει, διότι οφείλει να προσέχει τον «μπροστά». Ωστόσο υπάρχουν κάποιες παράμετροι που πρέπει να λάβουμε υπόψη…

Τι συμβαίνει όταν συγκρούονται παραπάνω από δυο οχήματα εν κινήσει;

Όταν το εμπρός μέρος ενός οχήματος συγκρουστεί με το πίσω μέρος ενός άλλου οχήματος, τότε ο κανόνας σε γενικές γραμμές είναι γνωστός: ο οδηγός του πίσω θα πληρώσει για τις ζημιές που υπέστη ο οδηγός του μπροστά. Με την προϋπόθεση βέβαια πως τα οχήματα βρίσκονταν εν κινήσει.
Ο εν λόγω κανόνας ωστόσο δεν ισχύει μόνο στο σενάριο που εμπλέκονται δυο οχήματα, αλλά επεκτείνεται και στο ενδεχόμενο της καραμπόλας. Έτσι, στην υποθετική περίπτωση που εμπλακούν τρία οχήματα εν κινήσει σε μια σύγκρουση, τότε ο πρώτος οδηγός αποζημιώνεται για τη ζημιά που υπέστη στο πίσω μέρος του από την ασφάλεια του δεύτερου, ο οποίος από την πλευρά του επίσης αποζημιώνεται από τον τρίτο οδηγό, μόνο όμως για τη ζημιά που προκλήθηκε στο πίσω μέρος του. Αυτό, γιατί τη ζημιά στο μπροστινό μέρος του οχήματός του ο δεύτερος οδηγός θα κληθεί να την πληρώσει από την τσέπη του, όπως θα κάνει δηλαδή και ο τρίτος.  
 

Συνέχεια του άρθρου >>>