Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης
Πληθαίνουν συνεχώς οι παραγγελίες που λαμβάνει η Scania για τα πλήρως ηλεκτρικά φορτηγά της.
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Πληθαίνουν συνεχώς οι παραγγελίες που λαμβάνει η Scania για τα πλήρως ηλεκτρικά φορτηγά της.

«Πρόσω ολοταχώς» η Scania στην ηλεκτροκίνηση

5.286 Επισκέψεις στο άρθρο (8/3/2022)

Μια μεγάλη συμφωνία για την παράδοση ηλεκτρικών φορτηγών στη Δανία ανακοίνωσε πρόσφατα η Scania, με τη σουηδική εταιρεία να επενδύει στην κατασκευή μιας πίστας δοκιμών για αυτόνομα και ηλεκτρικά οχήματα, αλλά και να σχεδιάζει την άμεση αντικατάσταση του στόλου της μεταφορικής της εταιρείας, Transportlab, με πλήρως ηλεκτρικά οχήματα.

Η Scania μπαίνει για τα καλά στην …πρίζα!

  • Συμφωνία για πάνω από 100 e-Trucks στη Δανία
  • Απορριμματοφόρα Σειράς L στην Κοπεγχάγη
  • Νέα πίστα δοκιμών για αυτόνομα και ηλεκτρικά οχήματα
  • Ηλεκτρικός ο στόλος της μεταφορικής Scania Transportlab
 
Η Scania συμφώνησε να παραδώσει πάνω από 100 ηλεκτρικά φορτηγά της στην εταιρεία διαχείρισης αστικών απορριμμάτων από την Κοπεγχάγη, ARC. Συγκεκριμένα, το συμβόλαιο κάνει λόγο για τουλάχιστον 78 μονάδες της σειράς «L» και την επιλογή για 23 επιπλέον ηλεκτρικών φορτηγών, με τα δύο πρώτα να έχουν πιάσει ήδη δουλειά από τον περασμένο Δεκέμβριο. Τα υπόλοιπα φορτηγά θα παραδοθούν φέτος και μέχρι το πρώτο μισό του επόμενου έτους.
 
Σημειώνεται, πως τα χαμηλής εισόδου ηλεκτρικά φορτηγά εξοπλίζονται με τη λεγόμενη «Scania City Door», μια πόρτα που βελτιώνει τις συνθήκες εργασίας για τους οδηγούς και τα πληρώματα των οχημάτων, αυξάνοντας τόσο τα επίπεδα άνεσης όσο και την ασφάλεια των ευάλωτων χρηστών του οδικού δικτύου, όπως είναι οι πεζοί και οι ποδηλάτες.


Στο Σέντερτελγε της Σουηδίας θα κατασκευαστεί η πίστα δοκιμών για αυτόνομα και ηλεκτρικά οχήματα της Scania.

Στο Σέντερτελγε της Σουηδίας θα κατασκευαστεί η πίστα δοκιμών για αυτόνομα και ηλεκτρικά οχήματα της Scania.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Νέα πίστα δοκιμών στη Σουηδία

Στο μεταξύ, η Scania ανακοίνωσε μια επένδυση ύψους 975 εκ. κορόνων Σουηδίας (σχεδόν 89,7 εκ. ευρώ) για την κατασκευή μιας νέας πίστας δοκιμών για αυτόνομα και ηλεκτρικά οχήματα.
 
Η εν λόγω πίστα θα δημιουργηθεί στο Σέντερτελγε, όπου η εταιρεία ολοκλήρωσε πρόσφατα ένα νέο χυτήριο και παράλληλα κατασκευάζει ένα νέο κτίριο για τη συναρμολόγηση μπαταριών. Οι εργασίες για τη νέα πίστα θα ξεκινήσουν φέτος και προγραμματίζεται να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το 2026.

Ηλεκτρική και η μεταφορική της Scania

Στο ίδιο μήκος κύματος, η Transportlaboratorium AB (Transportlab), η εσωτερική δηλαδή μεταφορική εταιρεία της Scania, αποφασίστηκε πως θα κάνει στροφή προς την ηλεκτροκίνηση. Το παραπάνω έρχεται σε συνέχεια της απόφασης του 2018, όταν και είχε ανακοινωθεί πως θα περιοριστούν οι εκπομπές ρύπων άνθρακα κατά 95%.
 
Σημειώνεται, πως η Transportlab διαθέτει σήμερα έναν στόλο 50 φορτηγών, τρακτόρων και πούλμαν, τα οποία λειτουργούν δίχως ορυκτά καύσιμα. Διεθνώς, 14 συνδυασμοί φορτηγών και ρυμουλκούμενων λειτουργούν «24/7» μεταξύ των εργοστασίων παραγωγής στο Σέντερτελγε της Σουηδίας και στο Τσβόλε της Ολλανδίας. Στις τοπικές και περιφερειακές επιχειρήσεις, περίπου 30 οχήματα μεταφέρουν εμπορεύματα μεταξύ των εργοστασίων παραγωγής.
 
Αν και δεν έχει αποφασιστεί ακόμα το πότε ακριβώς θα γίνει ο πλήρης «εξηλεκτρισμός» του στόλου της Scania Transportlab, έχει ανακοινωθεί πως ένα μεγάλο μέρος του θα αντικατασταθεί με ηλεκτρικά οχήματα μπαταρίας (BEVs) ήδη από φέτος.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »