Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Προχωρά η κατασκευή του Ε65

3.863 Επισκέψεις στο άρθρο (8/10/2018)

Προχωρά η κατασκευή του νοτίου τμήματος του αυτοκινητόδρομου E65. Δείτε τι ανέφερε ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης.

Ο υπουργός Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης επισκέφτηκε ένα τμήμα του δρόμου Λαμίας – Καρπενησίου και εξέφρασε την αισιοδοξία του για την έναρξη των εργασιών στο νότιο τμήμα του αυτοκινητόδρομου Ε65 (Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδας).

Ο ίδιος είπε πως από το υπουργείο κινά όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για να ολοκληρωθεί το έργο όσο το δυνατόν πιο σύντομα, σημείωσε πως ««έχουν λυθεί τα προβλήματα που υπήρχαν με τον Ε65 και σύντομα αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες» ενώ συνέχισε λέγοντας πως Υπάρχουν περιοχές στη Στερεά Ελλάδα που για δεκαετίες ήταν ξεχασμένες. Επομένως δίνουμε και εμείς μεγάλο βάρος στο να τρέξουν οι διαδικασίες και πολύ σύντομα να ξεκινήσει και ο Ε65 και η ολοκλήρωση του δρόμου μέχρι το Καρπενήσι, για να δώσουμε και ένα μήνυμα αισιοδοξίας και από την Δυτική Ελλάδα, από την Αιτωλοακαρνανία, μέχρι τη Στερεά Ελλάδα, πρέπει να έχουμε έναν ασφαλές δίκτυο, για να έχουμε έναν δεύτερο οριζόντιο άξονα στη χώρα».

Η ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ πρόκειται να αναλάβει την κατασκευή του νότιου τμήματος Ε65 έναντι 306 εκατ. ευρώ. Αυτή τη στιγμή στο τμήμα Λαμία – Ξυνιάδα η πρόοδος κατασκευής ανέρχεται στο 55% ενώ στα υπόλοιπα τμήματα έχουν ξεκινήσει κάποιες απαλλοτριώσεις και διανοίξεις.

Πάντως, το μεσαίο τμήμα Ξυνιάδα –Τρικάλα έχει παραδοθεί, ενώ το βόρειο τμήμα, Τρίκαλα – Εγνατία Οδός η πρόοδος κατασκευής είναι στο 40%.