Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Η Ford ανακηρύχθηκε κορυφαία στις πωλήσεις ελαφρών επαγγελματικών για 3η συνεχή χρονιά σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και 2η συνεχή χρονιά στην Ελλάδα!

Πρώτη σε Ελλάδα & Ευρώπη η Ford

4.307 Επισκέψεις στο άρθρο (22/1/2018)

Για 3η συνεχή χρονιά στην ΕΕ και 2η συνεχή χρονιά αντίστοιχα στην ελληνική αγορά, η Ford απέσπασε τον τίτλο της κορυφαίας σε ότι αφορά στις πωλήσεις ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων.

Η πληρέστατη γκάμα ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων που προσφέρει σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, ώθησε την Ford στην κορυφή των πωλήσεων στην ΕΕ για 3η συνεχή χρονιά. Παράλληλα, για 2η συνεχή χρονιά ήταν η κορυφαία στην εν λόγω αγορά και στη χώρα μας.
Πιο συγκεκριμένα, οι συνολικές πωλήσεις ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων της Ford στην Ευρώπη ανήλθαν στις 352.200 μονάδες και ήταν αυξημένες κατά 7,2% σε σχέση με το 2016. Παράλληλα, αποτέλεσαν το 13,5% των συνολικών πωλήσεων της εταιρείας.
Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι, μόνο στην αγορά της Μεγ. Βρετανίας, οι πωλήσεις έφτασαν τα 124.000 οχήματα, μια επίδοση – ρεκόρ σε μια αγορά όπου η Ford διατηρεί την 1η θέση των πωλήσεων για 52 συναπτά έτη!
Σε ότι αφορά στα μοντέλα, οι πωλήσεις των εκπροσώπων της οικογένειας Transit ανήλθαν στα 287.600 οχήματα και ήταν οι περισσότερες που έχουν καταγραφεί ποτέ. Την ίδια στιγμή, το Ford Ranger παρέμεινε το κορυφαίο σε πωλήσεις Pick-Up στην ΕΕ με 44.000 μονάδες μέσα στο 2017, δηλαδή αύξηση της τάξης του 15,1% σε σχέση με το 2016 που ήταν ως πρότινος η καλύτερη επίδοση του εν λόγω μοντέλου επί ευρωπαϊκού εδάφους.
 
Κυριαρχία και επί ελληνικού εδάφους
Σε ότι αφορά στην ελληνική αγορά, η Ford διατήρησε την πρώτη θέση στις πωλήσεις ελαφρών επαγγελματικών για 2η συνεχή χρονιά με 1.250 μονάδες και μερίδιο της τάξης του 18,87%. Παράλληλα, αξίζει να σημειώσουμε πως οι νέες ταξινομήσεις της εταιρείας στην ελληνική αγορά αυξήθηκαν κατά 9,17% σε σύγκριση με το 2016 με το Ranger να αποσπά την κορυφαία επίδοση για την εταιρεία με 514 νέες ταξινομήσεις. Την ίδια στιγμή, τόσο το Transit όσο και το Transit Custom απέσπασαν την πρώτη θέση στις πωλήσεις της κατηγορίας τους.
Σε σχετικές του δηλώσεις, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ford Motor Ελλάς, κ. Νίκος Νοταράς, τόνισε πως: «Πρωταρχικό μέλημα μας είναι να προσφέρουμε στον Έλληνα επαγγελματία αυτοκίνητα που του λύνουν τα χέρια και τον κάνουν χαρούμενο για την επιλογή του. Διαθέτοντας στην γκάμα μας επαγγελματικά οχήματα με τις δυνατότητες και την αξιοπιστία της σειράς Transit και του Ford Ranger, η δουλειά μας γίνεται εύκολη».