Τιμές με Leasing Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης
elastika
Leasing

Πώς να κατανοήσεις τα νούμερα των οδών στην Αθήνα!

2.397 Επισκέψεις στο άρθρο (12/7/2024)
Πώς να κατανοήσεις τα νούμερα των οδών στην Αθήνα!

Κατά καιρούς όλοι έχουμε χαθεί, αναζητώντας έναν αριθμό σε μια οδό. Ωστόσο το κόλπο για να καταλάβεις πού… στέκεσαι είναι πολύ απλούστερο από όσο μπορείς να φανταστείς.

Κοίταζε από αριστερά!

Προτού ακόμα εμφανιστεί το «άγιο» GPS, που σε κάθε δύσκολη στιγμή μάς δείχνει το σωστό δρόμο – ή τέλος πάντων το δρόμο που εμείς θέλουμε να βρούμε – ήταν πολύ συχνό το φαινόμενο να διανύουμε τεράστιες αποστάσεις, ακόμα και σε ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα, προκειμένου να προσανατολιστούμε. Αυτό, διότι σε αρκετά σημεία, ιδίως της Αθήνας, θα έρθουμε αντιμέτωποι με το φαινόμενο να μην υπάρχει καν αρίθμηση, γεγονός που κάλλιστα μπορεί να μας αποπροσανατολίσει.
Εντούτοις, ακόμα και αν ξεμείνεις από δεδομένα ή από σήμα στο κινητό, μην αγχώνεσαι διότι υπάρχει λύση και μάλιστα είναι ιδιαίτερα εύκολη. Ποια είναι αυτή; Βασικά, τσεκάρεις τον δρόμο από το αριστερό σου χέρι – όπως πάει ο δρόμος -, συνεχίζοντας προς τα δεξιά, με τα μονά νούμερα να βρίσκονται στα αριστερά μας και τα ζυγά στα δεξιά μας. Με λίγα λόγια, η καταμέτρηση ξεκινάει από τα αριστερά και συνεχίζεται προς τα δεξιά, πράγμα που συνεπάγεται πως όσο περπατάμε, αυτοί αυξάνονται. Αντίθετα, εφόσον στο αριστερό μας χέρι υπάρχει ζυγό νούμερο, τότε αυτό σημαίνει πως οι αριθμοί θα μικραίνουν προς την κατεύθυνση που έχουμε στραμμένο το πρόσωπό μας. Το ίδιο βέβαια ισχύει και για κάθε παράλληλο δρόμο, δεδομένου πως όλοι έχουν το ίδιο σημείο μηδέν.  
 

Ποια είναι όμως η αφετηρία αρίθμησης των δρόμων;

Καταλάβαμε λοιπόν πως προσανατολιζόμαστε και πώς καταλαβαίνουμε προς τα πού πρέπει να κινηθούμε για να είμαστε σίγουροι. Ωστόσο ποιο είναι το σημείο αναφοράς που καθορίζει το από πού θα ξεκινήσει η αρίθμηση.
Αυτό, για να έχεις μια καλύτερη ιδέα, δεν αφορά στην κατεύθυνση, αλλά στο άκρο του, το οποίο ξεκινά από το κεντρικότερο σημείο, δηλαδή μια εκκλησία, μια πλατεία ή έναν κεντρικό δρόμο που διασταυρώνεται.
Φερειπείν, στο κέντρο της πρωτεύουσας οι δρόμοι έχουν ως αφετηρία τους την πλατεία Συντάγματος, με τις Λεωφόρους Σταδίου και Πανεπιστημίου να επαληθεύουν την εν λόγω διαπίστωση. Για να γίνει ακόμα καλύτερα αντιληπτό, δεν έχετε παρά να φανταστείτε τα «ντουέτα» Φιλελλήνων – Σταδίου ή Βασιλίσσης Αμαλίας – Πανεπιστημίου που ενώ λειτουργούν συμπληρωματικά η μια ως προέκταση της άλλης, εντούτοις αμφότερες φτάνουν στο σημείο μηδέν τους στο Σύνταγμα.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στο Facebook »