Τιμές με Leasing Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης
elastika
Leasing

Τι πρέπει να προσέχω & τι να ελέγχω στα ελαστικά μου;

3.352 Επισκέψεις στο άρθρο (9/7/2024)
Πίεση, φθορά, επαγγελματία. Τι ελέγχω στο ελαστικό μου για να είμαι πάντα ασφαλής στον δρόμο.

Πίεση, φθορά, επαγγελματία. Τι ελέγχω στο ελαστικό μου για να είμαι πάντα ασφαλής στον δρόμο.

- Γιατί τα ελαστικά πρέπει να βρίσκονται πάντοτε στην βέλτιστη κατάσταση;
- Η σωστή πίεση αέρα είναι επιβεβλημένη, παντού και πάντα!
- Οι συχνοί έλεγχοι της κατάστασης του ελαστικοί λύνουν –σχεδόν- όλα τα προβλήματα
- Μην αμελείτε τη σωστή ευθυγράμμιση & ζυγοστάθμιση των τροχών

Γιατί τα ελαστικά πρέπει να βρίσκονται πάντοτε στην βέλτιστη κατάσταση;


Προσέχω για να έχω. Ελέγχω τα ελαστικά μου για να είμαι ασφαλής στο δρόμο (εγώ και το αυτοκίνητο). Σωστή πίεση ελαστικών (σύμφωνα με τις συστάσεις του κατασκευαστή του αυτοκίνητου μου) και τακτικοί έλεγχοι για φθορά. Ζητώ και τη γνώμη-βοήθεια των ειδικών. Τρείς εμπορίες ελαστικών με υψηλή τεχνογνωσία. Για να δούμε.
Πολλές είναι οι φορές που έχουμε τονίσει πόσο σημαντικό είναι-σε πρώτο χρόνο-να διαλέγουμε το κατάλληλο ελαστικό για το όχημα μας και –σε δεύτερο- να το διατηρούμε σε απολύτως λειτουργική κατάσταση.

Ένα λειτουργικό ελαστικό όχι μόνο κάνει την οδήγηση μια πολύ πιο εύκολη υπόθεση άλλα και αυξάνει κατά πολύ τα επίπεδα ενεργητικής ασφάλειας. Σε ένα βρεγμένο οδόστρωμα, ένα ελαστικό που γλιστρά και δεν διατηρεί την πρόσφυση του είναι το τελευταίο πράγμα που θα ήθελε κανείς.

Ομοίως και στο στεγνό, δεν θα ήθελες να βρεθείς σε μια κατάσταση που δεν υπολόγισες σωστά την απόσταση φρεναρίσματος και τα ελαστικά σου σε προδίδουν και δεν σταματούν στο σημείο που εσύ ήθελες να στοπάρεις.

Πως όμως ελέγχω τα ελαστικά μου και φροντίζω να είναι συνεχώς στην απολύτως λειτουργική τους κατάσταση;
 

Η σωστή πίεση αέρα είναι επιβεβλημένη, παντού και πάντα!

Αρχικά, φροντίζω να έχουν την σωστή πίεσηΚαι όταν λέμε σωστή πίεση, εννοούμε τα προτεινόμενα επίπεδα τα οποία δίνει ο κατασκευαστής στο φυλλάδιο του αυτοκίνητου.

Ελέγχω την πίεση των ελαστικών τακτικά (τουλάχιστον μια φορά ανά μήνα), χρησιμοποιώντας έναν ακριβή μετρητή και εξασφαλίζω έτσι πως τα ελαστικά μου όχι μόνο αποδίδουν καλύτερα, άλλα και το ότι βελτιώνω την οικονομία καυσίμου και τη βιωσιμότητα τους (γλιτώνω λεφτά)!

 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Οι συχνοί έλεγχοι της κατάστασης του ελαστικοί λύνουν –σχεδόν- όλα τα προβλήματα

Εκτός από την πίεση, είναι σημαντικό να ελέγχουμε και για τυχόν σημάδια φθοράς στα ελαστικά. Συνήθως, ο γενικός κανόνας είναι ότι όταν το βάθος πέλματος που απομένει είναι γύρω στα 1,6 χιλιοστά, αντικαθιστούμε το ελαστικό.

Και αυτό γιατί σε αυτά τα επίπεδα, το ελαστικό είναι πολύ πιο επιρρεπές στο να γλιστρήσει σε βρεγμένο οδόστρωμα και να οδηγήσει σε επικίνδυνα ατυχήματα.

Τέλος, και ίσως πιο σημαντικό από όλα, είναι η επιλογή του καταλλήλου ειδικού, ενός επαγγελματία που χαρακτηρίζεται από υψηλή τεχνογνωσία και γνώση του αντικείμενου και μπορεί να φροντίσει για κάθε ανάγκη του ελαστικού σας.

 

Μην αμελείτε τη σωστή ευθυγράμμιση & ζυγοστάθμιση των τροχών

Μια εμπορία που διαθέτει εγκαταστάσεις υψηλών προδιαγραφών με προηγμένο μηχανολογικό εξοπλισμό και εξειδικευμένο προσωπικό που μπορεί να αναλάβει την τοποθέτηση των ελαστικών ενώ μπορεί να μεριμνήσει και για διαδικασίες όπως η ζυγοστάθμιση και η ευθυγράμμιση των ελαστικών.

Ακολουθούν οι παρουσιάσεις 3 επιχειρήσεων που έχουν κατακτήσει καλή φήμη, έχουν ετοιμοπαράδοτα ελαστικά και άμεση εξυπηρέτηση!