Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Η Scania παρουσίασε τη νέα γενιά φορτηγών της για τον κλάδο των κατασκευών με την ονομασία «ΧΤ».

Βασικό γνώρισμα των νέων «ΧΤ» φορτηγών της Scania είναι ο σκληροτράχηλος χαρακτήρας τους…

… ενώ όπως είναι φυσικό, θα είναι διαθέσιμα σε μια τεράστια ποικιλία εκδόσεων αναφορικά με τον τύπο της καμπίνας ή τον κινητήρα.

Σημαντικά βελτιωμένος είναι και ο χώρος για τον οδηγό εντός της καμπίνας, με μεγάλη έμφαση να έχει δοθεί τόσο την ανθεκτικότητα των λύσεων και την εργονομία τους…

… όσο και στους χώρους για μικροαντικείμενα, αποσκευές ή την ξεκούραση του οδηγού, κατά τη διάρκεια τόσο της ημέρας όσο και της νύχτας, όταν απαιτείται.

Scania: Νέα γενιά χωματουργικών

3.126 Επισκέψεις στο άρθρο (5/9/2017)

Η Scania παρουσίασε και επίσημα τη νέα γενιά φορτηγών της για τον κλάδο των κατασκευών, με την ονομασία «XT», η εξέλιξη της οποίας διήρκεσε περίπου μια 10ετία και κόστισε περισσότερα από 2 δις ευρώ!

Οι δηλώσεις του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της Scania, κ. Henrik Henriksson, είναι χαρακτηριστικές αναφορικά με τη σπουδαιότητα της νέας γενιάς χωματουργικών οχημάτων με την ονομασία «XT», που η σουηδική εταιρεία παρουσίασε. «Η βιομηχανία είναι αντιμέτωπη με ολοένα και μεγαλύτερες προκλήσεις αναφορικά με την αποδοτικότητα και την μείωση του κόστους παραγωγής. Κάθε κομμάτι ξεχωριστά της πολύπλοκης διαδικασίας των logistics στον κλάδο των κατασκευών πρέπει να εξελιχθεί με νέα, υψηλότερα πρότυπα και η νέα σειρά φορτηγών XT που πλέον προσφέρουμε, είναι η δική μας συνδρομή σε αυτήν την προσπάθεια».
Τα νέα χωματουργικά φορτηγά της Scania, στην γκάμα «XT», αποτελούν τη δεύτερη φάση της πλήρους ανανέωσης των προϊόντων της εταιρείας, μετά τα φορτηγά διεθνών μεταφορών «R-Series». Ουσιαστικά, αποτελούν προϊόντα μιας διαδικασίας εξέλιξης που διήρκεσε περίπου μια 10ετία και κόστισε άνω των 2 δις ευρώ…
Η νέα σειρά φορτηγών «XT» της Scania θα είναι διαθέσιμη με μια πλήρη γκάμα εκδόσεων αναφορικά με τις καμπίνες (από την P-Series έως την S-Series) ενώ οι ιδιοκτήτες θα μπορούν να επιλέξουν από μια μεγάλη ποικιλία κινητήρων με ισχύ από 280 – 730 ίππους. Παράλληλα, μια νέα γκάμα υπηρεσιών, είναι δεδομένο πως θα συμβάλλει την βελτίωση της αποδοτικότητας, την αξιοπιστία και την βελτίωση της κερδοφορίας των πελατών της Scania, αναφορικά με την χρήση των οχημάτων της.
 
Η νέα σειρά φορτηγών Scania XT με μια ματιά
Όπως προαναφέραμε, τα νέα Scania XT θα είναι διαθέσιμα με τις καμπίνες P, G, R και S, ενώ παράλληλα έχουν να επιδείξουν αρκετά νέα στοιχεία όπως:
-Νέος «heavy duty» προφυλακτήρας που εξέχει κατά 150 χλστ. από την καμπίνα. Ο εν λόγω προφυλακτήρας διασφαλίζει γωνία προσέγγισης της τάξης των 25 μοιρών, σε συνάρτηση πάντα με τον τύπο του πλαισίου και των ελαστικών, ενώ σε συνδυασμό με τις απαραίτητες δομικές ενισχύσεις και τη θωράκιση του οχήματος, μπορεί να αποσοβήσει τον κίνδυνο φθοράς του, παρέχοντας την απαιτούμενη προστασία σε καίρια στοιχεία του οχήματος.
-Στο κέντρο του εν λόγω προφυλακτήρα εδράζεται ένας ειδικός πύρος που είναι σε θέση να δεχθεί φορτίο έως και 40t., επιτρέποντας την ρυμούλκηση τόσο του οχήματος όσο και άλλων οχημάτων. Παράλληλα, έχουν προβλεφθεί ειδικά –αναδιπλούμενα- σκαλοπάτια ενώ, αναδιπλούμενη είναι και η πινακίδα κυκλοφορίας.
-Νέα δομή φέρουν και οι πλευρικοί καθρέπτες, γεγονός που τους καθιστά ακόμη πιο ανθεκτικούς.
-Επανασχεδιασμένα είναι και τα σκαλοπάτια για την πρόσβαση στο εσωτερικό της καμπίνας. Στις εκδόσεις G και P είναι δύο ενώ στις εκδόσεις S και R είναι αντίστοιχα τρία.
-Ειδικοί χώροι για μικροαντικείμενα ή για την κατάκλιση του οδηγού έχουν προβλεφθεί στο εσωτερικό όλων των τύπων καμπίνας ενώ, ένα νέο παράθυρο στο πίσω μέρος της καμπίνας, επιτρέπει την άμεση και εύκολη επόπτευση του οχήματος.