Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Λεωφορεία και λοιπά οχήματα που θα κινούνται με ταχύτητες έως και 240 χλμ./ώρα σε υπόγειες σήραγγες, ίσως να είναι το μέλλον των αστικών συγκοινωνιών.

Στα σκαριά τα υπόγεια ηλεκτρικά λεωφορεία (+video)

2.562 Επισκέψεις στο άρθρο (4/1/2019)

Η εταιρεία Boring Company του Elon Musk, προσανατολίζεται στην εξέλιξη νέων ηλεκτροκίνητων λεωφορείων που θα κινούνται σε υπόγειο δίκτυο με ταχύτητες έως και 240 χλμ./ώρα!

Η εταιρεία Boring Company του κ. Elon Musk που επίσης ηγείται των Tesla και Space X, ανακοίνωσε τα πρώτα σχέδια της αναφορικά με την εξέλιξη ενός νέου συστήματος υπογείων σηράγγων όπου θα κυκλοφορούν διάφοροι τύποι οχημάτων, σε ιδιαίτερα υψηλές ταχύτητες, μεταξύ των οποίων και αστικά λεωφορεία.
Το εν λόγω εγχείρημα έχει ως στόχο να προσφέρει εναλλακτικές λύσεις στην βελτίωση των αστικών συγκοινωνιών του μέλλοντος.
Τα οχήματα θα κινούνται πάνω σε ειδικές ράγες εντός των εν λόγω σηράγγων ενώ αξίζει να σημειώσουμε πως η εταιρεία πρόσφατα ολοκλήρωση το πρώτο τμήμα ενός τέτοιου τούνελ, το «Test Tunnel», στο Hawthorn των ΗΠΑ, με προϋπολογισμό 10 εκ. δολαρίων.
Στόχος της εταιρείας είναι να δημιουργηθεί στο απώτερο μέλλον ένα δίκτυο υπόγειων τούνελ με χιλιάδες μικρούς σταθμούς (στο μέγεθος μιας θέσεις στάθμευσης), οι οποίοι θα επιτρέπουν την άμεση επιβίβαση και αποβίβαση των επιβατών, όσο το δυνατόν πλησιέστερα στον προορισμό τους.
Σε σχετικές του δηλώσεις, ο Musk ανέφερε πως με αυτόν τον τρόπο οι αστικές συγκοινωνίες θα μπορούσαν να… επαναπροσδιοριστούν ενώ, οι ταχύτητες κίνησης των οχημάτων που θα χρησιμοποιούνται σε αυτές θα μπορούν να αυξηθούν εντυπωσιακά. Χαρακτηριστικά ανέφερε πως «… ένα τέτοιου είδους αστικό λεωφορείο θα μπορεί να αλλάζει κατεύθυνση εντός των τούνελ και να κινείται με ταχύτητες έως και 150 μιλίων/ώρα (240 χλμ./ώρα περίπου)».