Τιμές με Leasing Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης
elastika
Leasing

Στην Ελλάδα, το μεγαλύτερο τούνελ που υπάρχει στα Βαλκάνια!

(24/9/2024)
Στην Ελλάδα, το μεγαλύτερο τούνελ που υπάρχει στα Βαλκάνια!

Τοποθετείται στην πιο «καταραμένη» κοιλάδα των εδαφών μας, τα αιματοβαμμένα Τέμπη, ενώ χρειάστηκε 9 χρόνια για να ολοκληρωθεί…

Δυο λωρίδες 6 χλμ, με σύγχρονα συστήματα ασφαλείας

Ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει το πόσο έχουν βελτιωθεί οι αποστάσεις τα τελευταία χρόνια, με την αναβάθμιση των αυτοκινητοδρόμων να έχουν καταστήσει τα οδικά δίκτυα περισσότερο ασφαλή και λιγότερο κουραστικά.
Στη συγκεκριμένη κατηγορία, λοιπόν, συμπεριλαμβάνεται και η μια από τις τρεις σήραγγες που αντικρίζουμε στα Τέμπη, κατά τη διαδρομή Αθήνας – Θεσσαλονίκης, η οποία είναι και η μεγαλύτερη όχι μόνο στα εδάφη της χώρας μας, αλλά σε ολόκληρα τα Βαλκάνια.
Πιο αναλυτικά, ο αυτοκινητόδρομος μήκους 26 χλμ που θα βρούμε στα Τέμπη διαθέτει 20 γέφυρες και 3 σήραγγες – όλες δίδυμες – που αθροιστικά δίνουν 11 χλμ, με τη μεγαλύτερη εξ αυτών να έχει μήκος 6χλμ. Πρόκειται για τη μεσαία Τ2 (Τέμπη 2), που περιλαμβάνει δυο λωρίδες 3,75 μέτρων, Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης 2,5 μέτρων, πεζοδρόμια του ενός μέτρου και πρόσβαση για οχήματα που φτάνουν μέχρι τα 5 μέτρα.
Την ίδια ώρα, τα εν λόγω τούνελ διαθέτουν εξαερισμό, εξόδους κινδύνου για αυτοκίνητα ανά 900 μέτρα – για αναστροφή στο σενάριο ατυχήματος -, εξόδους κινδύνου επίσης για πεζούς, καθώς και σύγχρονα συστήματα ασφαλείας.   
 

Συνέχεια του άρθρου >>>