Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Ο εσωτερικός διάκοσμος του νέου 208 Business είναι καλαίσθητος και διακρίνεται για τον πληρέστατο εξοπλισμό άνεσης και ασφάλειας.

Τα καθίσματα είναι αναπαυτικά και με καλή πλευρική και οσφυϊκή στήριξη του σώματος.

Το τιμόνι κερδίζει τις εντυπώσεις χάρη στις μικρές διαστάσεις του και τα χειριστήρια με τα οποία εφοδιάζεται.

Η μεγάλη οθόνη αφής των 7 ιντσών δεσπόζει στο πάνω μέρος της κεντρικής κονσόλας και παρέχει πληροφορίες για μια μεγάλη ποικιλία λειτουργιών του οχήματος.

Μπορεί να μην «παίζει» CD/DVD αλλά το σύστημα πολυμέσων του 208 Business μπορεί να συνδεθεί με όλες σχεδόν τις εξωτερικές πηγές δεδομένων που υπάρχουν στην αγορά.

Το μέγιστο ωφέλιμο φορτίο του 208 Business ανέρχεται στα 442 κιλά, ενώ η απόσταση του κατωφλιού φόρτωσης από το έδαφος ορίζεται στα 688 χλστ.

Το μέγιστο ωφέλιμο φορτίο του 208 Business ανέρχεται στα 442 κιλά, ενώ η απόσταση του κατωφλιού φόρτωσης από το έδαφος ορίζεται στα 688 χλστ.

Το διαχωριστικό της καμπίνας των επιβατών από το χώρο φόρτωσης, αποτελείται από σταθερό τμήμα στο κάτω μέρος και από μεταλλικό πλέγμα στο επάνω μέρος. Παράλληλα, η ειδική εταζέρα μπορεί να αναδιπλωθεί τμηματικά, να ανασηκωθεί ή και να αφαιρεθεί πλήρως.

Ελαστικός και με άμεση απόκριση, ο 1.400άρης HDi των 68 ίππων αποδεικνύεται ιδιαίτερα ολιγαρκής σε καύσιμο.

Στο δρόμο, το νέο 208 Business αποδεικνύεται άνετο, ασφαλές και προβλέψιμο στις αντιδράσεις του.

Συγκερασμός αξιών

3.769 Επισκέψεις στο άρθρο (31/7/2013)

Ο νέος εκπρόσωπος της Peugeot Professionnel στην κατηγορία των ελαφρών επαγγελματικών, είναι μια σαφέστατα ρηξικέλευθη πρόταση καθώς καταφέρει να συνδυάσει ιδανικά τις μεταφορικές δυνατότητες ενός mini-vanette με την κομψότητα και τη φινέτσα ενός μικρού επιβατικού. Και όλα αυτά, με την σφραγίδα ποιότητας και την τεχνολογική υπεροχή της γαλλικής εταιρείας.

Σε… πείσμα των καιρών, η Peugeot Professionnel κατάφερε να σημειώσει μια πολύ καλή εμπορική πορεία μέσα στο 2012 βασισμένη στην αξιοπιστία, τον οικολογικό χαρακτήρα των κινητήρων και τις κορυφαίες μεταφορικές δυνατότητες των εκπροσώπων της στην αγορά των ελαφρών επαγγελματικών. 
Ωστόσο, από τις αρχές του 2013, θέλει να καταστήσει σαφές πως στοχεύει σε ακόμη καλύτερες μέρες και μια πρώτη απόδειξη αποτελεί η προσθήκη ενός ακόμη μοντέλου στην γκάμα της. 
Ο λόγος για τη νέα επαγγελματική έκδοση του 208 που πλέον φέρει το προσωνύμιο «Business» που αντικαθιστά το «Carrier». Από αυτή και μόνο την λεπτομέρεια, μπορεί κανείς να αντιληφθεί τον… χαρακτήρα που επιχειρεί να προσδώσει στο νέο mini-vanette της η Peugeot Professionnel, καθώς ουσιαστικά, πρόκειται για ένα πολυτελές μικρό που έχει μεταμορφωθεί σε ελαφρύ επαγγελματικό με συγκεκριμένες εξαιρετικές πινελιές. 
Παρά το γεγονός ότι διατηρεί αναλλοίωτη, τόσο την εικόνα, όσο και τη… χάρη ενός επιβατικού οχήματος, το 208 Business είναι σε θέση να μεταφέρει φορτία με όγκο έως και 1.062 λτ. στο εσωτερικό του, ενώ παράλληλα εφοδιάζεται με έναν εντυπωσιακό εξοπλισμό άνεσης και ασφάλειας αλλά και το νέο πετρελαιοκινητήρα των 1,4 λτ. που αποδίδει ισχύ 68 ίππων. Αν αναλογιστεί κανείς πως το συγκεκριμένο μηχανικό σύνολο εμφανίζει μέση κατανάλωση μόλις 3,8 λτ./100χλμ. και εκπέμπει μόλις 98 g CO2/km, καθίσταται σαφές πως το νέο 208 Business δεν είναι μια πρόταση που κάποιος θα «προσπεράσει» εύκολα. 
 
Εσωτερικό: Σας προβληματίζει η απουσία CD-player;
Αν το γεγονός ότι, το σύστημα πολυμέσων με τη μεγάλη –πολυλειτουργική- οθόνη αφής της SMEG, δεν είναι σε θέση να υποδεχθεί CD (δεν υπάρχει θύρα), δεν είναι πρόβλημα για εσάς, τότε πιστέψτε μας, δεν πρόκειται να βρείτε ουσιαστική πηγή «δυσφορίας» στο εσωτερικό του 208 Business. 
Εξάλλου, το σύστημα infotainment με το οποίο συνδέεται η μεγάλη οθόνη αφής που διατίθεται στον βασικό εξοπλισμό του οχήματος πληροφοριακά αναφέρουμε πως, διαθέτει ειδικές θύρες (Bluetooth, USB κ.ά.) για τη σύνδεση του με εξωτερικές πηγές δεδομένων. 
Το μικρό τιμόνι με τα ενσωματωμένα χειριστήρια, ο ευανάγνωστος πίνακας οργάνων και τα αναπαυτικά καθίσματα κερδίζουν άμεσα τις εντυπώσεις, ενώ τόσο τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί όσο και το επίπεδο της συναρμολόγησης τους είναι πολύ καλά. 
Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε πως ο βασικός εξοπλισμός άνεσης και ασφάλειας του γαλλικού μοντέλου είναι εξαιρετικός, καθώς μεταξύ άλλων περιλαμβάνει 6 αερόσακους, υδραυλικό και ρυθμιζόμενο σε ύψος και βάθος τιμόνι με επένδυση από δέρμα, immobilizer, προβολείς ομίχλης μπροστά, υπολογιστή ταξιδιού, πακέτο ορατότητας (αισθητήρες φωτός και βροχής), αυτόματο κλιματισμό δύο ζωνών, ηλεκτρικά παράθυρα και ηλεκτρικούς και θερμαινόμενους καθρέπτες, κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό, cruise-control και περιοριστή ταχύτητας κ.ά. 
 
Χώρος φόρτωσης: «Αόρατος» χώρος φόρτωσης 660 λτ.
Παρά το γεγονός ότι το 208 Business δεν διαθέτει κλειστά πίσω πλευρικά παράθυρα, αλλά αφήνει τον χώρο φόρτωσης σε… κοινή θέα, η ειδική –διπλή- εταζέρα του είναι σε θέση να διατηρήσει το φορτίο (έως και 660 λτ.) που βρίσκεται κάτω από αυτή, κρυφό στα αδιάκριτα βλέμματα. 
Η εν λόγω εταζέρα αποτελείται από δύο τμήμα εκ των οποίων των πρώτο ανασηκώνεται (όπως σε όλα τα οχήματα) και το δεύτερο είναι αναδιπλούμενο σε τμήματα των 10 εκ. Με την πλήρη αφαίρεση της, ο ωφέλιμος όγκος των προϊόντων στον χώρο φόρτωσης του γαλλικού μοντέλου ανέρχεται στα 1.062 λτ., επίδοση διόλου ευκαταφρόνητη για ένα όχημα με συνολικό μήκος αμαξώματος κάτω των 4,0μ. (3.962 χλστ.).
Παράλληλα, το ωφέλιμο πλάτος μεταξύ των θόλων ανέρχεται στα 1.042 χλστ., ενώ πρόσβαση στο εσωτερικό του χώρου φόρτωση προσφέρεται και από αμφότερες τις πλευρικές θύρες. 
 
Κινητήρας: Εκπομπές CO2 από 98 g/km!
O πετρελαιοκινητήρας HDi των 1.398 κ.εκ. της Peugeot Professionnel με το σύστημα άμεσου ψεκασμού common-rail και το φίλτρο μικροσωματιδίων FAP, αποδίδει ισχύ 68 ίππων και μέγιστη ροπή 160 Nm από τις 1.750 σ.α.λ. 
Προσφέροντας ικανοποιητικές επιδόσεις, το εν λόγω μηχανικό σύνολο του γαλλικού mini-vanette, διακρίνεται για την εξαιρετική μέση κατανάλωση καυσίμου του, για το μεικτό κύκλο κίνησης που περιορίζεται στα 3,9 λτ./100 χλμ. καθώς και για τις επίσης χαμηλές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (98 g/km). 
 
Οδική συμπεριφορά: Ουδέτερο, ευχάριστο και ασφαλές στον δρόμο
Παρά την περιορισμένη απόδοση της ισχύος του, ο 1.400άρης πετρελαιοκινητήρας αποδεικνύεται ελαστικός και άμεσος στις εντολές του οδηγού, ενώ το αναβαθμισμένο, πιο άκαμπτο και ελαφρύτερο πλαίσιο σε συνδυασμό με την καλή ρύθμιση της ανάρτησης, κερδίζουν άμεσα την εμπιστοσύνη του οδηγού. 
Τα φρένα είναι ισχυρά, ενώ το μικρό τιμόνι, όπως προαναφέραμε, αποτελεί μια ιδιαίτερα θετική πινελιά. 
Με δεδομένη την τεχνογνωσία της Peugeot, το 208 Business θα κινηθεί με άνεση και ασφάλεια σε γρήγορους ρυθμούς, τόσο εντός, όσο και εκτός της πόλης, ενώ και σε αυτόν τον τομέα, ο εξοπλισμός είναι πληρέστατος περιλαμβάνοντας στοιχεία όπως το ESP, το ABS και το AFU (υποβοήθηση πέδησης σε περιπτώσεις έντονης επιβράδυνσης).