Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Το νέο αστικό λεωφορείο MAN Lions City αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα στην προσεχή Busworld του Σεπτεμβρίου με εντελώς νέα σχεδίαση και όχι μόνο.

Πολλαπλές είναι οι αναβαθμίσεις που έχει δεχθεί και το εσωτερικό, τόσο στον χώρο για τους επιβάτες όσο και το «περιβάλλον εργασίας» του οδηγού.

Τα αστικά λεωφορεία αλλάζουν ριζικά!

5.888 Επισκέψεις στο άρθρο (20/7/2017)

Με την παρουσίαση του νέου MAN Lions City, η κατηγορία των αστικών λεωφορείων αλλάζει ριζικά δεδομένου πως το εν λόγω όχημα διακρίνεται για τις πρωτοποριακές επεμβάσεις που έχει δεχθεί σε όλους τους τομείς.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε επίσημα η MAN Truck & Bus, από την άνοιξη του 2018 αναμένεται να ξεκινήσει η εμπορική πορεία της νέας γενιάς του Lions City.
Με την παγκόσμια πρεμιέρα του να αναμένεται να πραγματοποιηθεί στην προσεχή Διεθνή Έκθεση «Busworld 2017» (Βέλγιο) μέσα στο φθινόπωρο, το νέο MAN Lions City αναμένεται να εισάγει πολλαπλά νέα στοιχεία στην κατηγορία των αστικών λεωφορείων, μεταξύ των οποίων αξίζει να σημειώσουμε το σημαντικό περιορισμένο Συνολικό Κόστος Ιδιοκτησίας του, καθόλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής του.
Η εταιρεία κάνει λόγο για την εξέλιξη του νέου Lions City από… λευκό χαρτί και με μια πρώτη ματιά φαίνεται πως έχει δίκιο.
Σε ότι αφορά ειδικά την εικόνα τόσο του αμαξώματος όσο και του εσωτερικού, οι σχεδιαστές της γερμανικής φίρμας έχουν κυριολεκτικά ξεπεράσει τις προσδοκίες, δημιουργώντας ένα δυναμικό και συνάμμα καλαίσθητο σύνολο.
Βασικά γνωρίσματα της σχεδίασης του νέου Lions City είναι τα πλήρως ανανεωμένα φωτιστικά σώματα (εμπρός και πίσω) αλλά και η χαρακτηριστική μάσκα (από γυαλιστερό γυαλί) που παραπέμπει άμεσα στις αντίστοιχες προτάσεις και στον κλάδο των φορτηγών.
Η εκτεταμένη χρήση λυχνίων LED τόσο στα φωτιστικά σώματα όσο και στο εσωτερικό του οχήματος, πέραν του ότι προσφέρει τη δυνατότητα εξέλιξης καινοτόμων λύσεων για τους σχεδιαστές, έχει μειώσει σημαντικά και το κόστος συντήρησης καθώς οι εν λόγω λυχνίες έχουν διάρκεια ζωής της τάξης των 10.000 ωρών, ενώ την ίδια στιγμή είναι εξαιρετικά αξιόπιστες και φυσικά αποδοτικές.
Την ίδια στιγμή, μεγάλη βαρύτητα έχει δοθεί στην χωροταξική διαρρύθμιση του εσωτερικού καθώς και στην ποιότητα, την υφή και τους χρωματισμούς των επενδύσεων που έχουν χρησιμοποιηθεί σε όλες τις επιφάνειες.
Πέραν της ιδιαίτερης προσοχής που έχει δοθεί στις λεπτομέρειες προκειμένου να διασφαλιστεί η βέλτιστη εργονομία, άνεση και ασφάλεια τόσο των επιβατών του οχήματος όσο φυσικά και του οδηγού, έχει δοθεί έμφαση στην μίξη χρωματισμών που θα ενισχύουν την αίσθηση ευρυχωρίας και την πρακτικότητα των δομών.
Χαρακτηριστικά, τα διάφορα χειριστήρια και οι διακόπτες που έχει στη διάθεση του ο οδηγός έχουν επανασχεδιαστεί και τοποθετηθεί σε νέες θέσεις με νέα ομαδοποίηση ενώ, η νέα υπερυψωμένη θέση οδήγησης του, διευρύνει το περιμετρικό οπτικό του πεδίο.
Καταλήγοντας, αξίζει να προσθέσουμε πως το νέο MAN Lions City θα αρχίσει να πραγματοποιεί τις πρώτες δοκιμές του σε πραγματικές συνθήκες χρήσης από τον Σεπτέμβριο του 2017, σε επιλεγμένους πελάτες της MAN Truck & Bus ενώ το λανσάρισμα του αναμένεται να γίνει τον Μάρτιο του 2018.