Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

O κ. Αντώνης Ευαγγελούλης, Διευθυντής Κλάδου Επαγγελματικών Οχημάτων της Mercedes-Benz Ελλάς (δεξιά).

Ο κ. Αντώνης Σαρακάκης, Marketing Coordinator της Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ (δεξιά).

Από τα Pick-Up ο μεγάλος νικητής της βραδιάς!

19.341 Επισκέψεις στο άρθρο (15/2/2019)

Με βάση την ψηφοφορία του κοινού, η βραδιά της απονομής των βραβείων του διαγωνισμού «Best Pro Car 2019» βρήκε την Mercedes-Benz X-Class να αποσπά το πρώτο βραβείο για το «Καλύτερο Επαγγελματικό της Χρονιάς» με ιδιαίτερα μικρή διαφορά ωστόσο (28 ψήφοι), από το 2ο στην κατάταξη, Isuzu D-Max Hi-Lander. 

Mercedes-Benz X-Class: Κέρδισε τις εντυπώσεις με το… καλημέρα! 


Από την πρώτη κιόλας χρονιά της στην Ελλάδα, η X-Class κατάφερε να κερδίσει –τουλάχιστον- τις εντυπώσεις αλλά και την αποδοχή των ψηφοφόρων του «Best Pro Car 2019» με 1.386 εξ αυτών να τις διασφαλίζουν μερίδιο 13,5% στον διαγωνισμό.

Επιβλητική και πλήρως εξοπλισμένη
Διαθέσιμη σε τρεις εκδόσεις εξοπλισμού (Pure, Progressive και Power) χωρίς να εξαιρούμε τις εκδόσεις «The Rock Edition» που αφορούν αποκλειστικά στην ελληνική αγορά, η X-Class αποτελεί μια από τις σημαντικότερες νέες προσθήκες στη γκάμα των ελαφρών ημιφορτηγών στην Ελλάδα όπου, με 106 νέες ταξινομήσεις μέσα στο 2018, απέσπασε μερίδιο της τάξης του 3,94% επί του συνόλου της κατηγορίας.

Με κινητήρες ισχύος έως και 258 ίππων
Η γκάμα των μηχανικών συνόλων που αναλαμβάνουν την κίνηση της Mercedes-Benz X-Class περιλαμβάνει δύο εκδόσεις ενός πετρελαιοκινητήρα 2,3λτ. με απόδοση 163 ή 190 ίππων καθώς και έναν V6 πετρελαιοκινητήρα 3,0λτ. με ισχύ 258 ίππων και ροπή 550 Nm. Με βάση τα όσα ανακοινώνει ο κατασκευαστής, η μέση κατανάλωση των εν λόγω κινητήρων (που συνδυάζονται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων ή αυτόματο 7 σχέσεων), ξεκινά από τα 7,3λτ./100χλμ. ενώ επιτρέπουν στο γερμανικό μοντέλο να υποστηρίξει φορτία βάρους έως και 1.067 κιλών ή να έλξει trailers με φρένα βάρους έως και 3,5t.

«Η X-Class μπορεί να ικανοποιήσει πολλούς και διαφορετικούς ρόλους» 
Στο πλαίσιο της βράβευσης της X-Class ως το Καλύτερο Επαγγελματικό της Χρονιάς, ζητήσαμε μια σχετική γνώμη από τον κ. Αντώνη Ευαγγελούλη, Διευθυντή Κλάδου Επαγγελματικών Οχημάτων της Mercedes-Benz Ελλάς Α.Τ.Ε.: Η έλευση της νέας X-Class στην ελληνική αγορά συνδυάστηκε και με την βράβευση της ως το «Καλύτερο Επαγγελματικό της Χρονιάς» στα βραβεία «Best Pro Car 2019». Πως εξηγείτε την εξέλιξη αυτή, δεδομένου ότι η κατηγορία των Pick-Ups είναι μακράν η πιο δημοφιλής στην εγχώρια αγορά ελαφρών επαγγελματικών; Α.Ε.: Η Mercedes-Benz X-Class αναπτύχθηκε ειδικά για τις μεταβαλλόμενες απαιτήσεις της διεθνούς αγοράς των Pick-Ups. Η ζήτηση για μεσαίου μεγέθους Pick-Up οχήματα με κλασικά χαρακτηριστικά άνεσης επιβατικού αυτοκινήτου, βρίσκεται σε σταθερή άνοδο τα τελευταία χρόνια. Η Mercedes-Benz είναι ο πρώτος κατασκευαστής premium οχημάτων που αντιλήφθηκε αυτές τις αλλαγές και σχεδίασε το πρώτο Pick-Up που εντυπωσιάζει με τις επιδόσεις και την πολύ-λειτουργικότητά του. Η X-Class συνδυάζει τα τυπικά χαρακτηριστικά ενός Pick-Up με τα κλασικά πλεονεκτήματα μίας Mercedes-Benz: τη στιβαρή κατασκευή με τη μοντέρνα σχεδίαση, τις εντυπωσιακές off-road δυνατότητες με μία άκρως δυναμική οδήγηση και ασφάλεια, την υπερσύγχρονη λειτουργικότητα με την κομψή άνεση. Έτσι, η X-Class μπορεί να ικανοποιεί πολλούς και διαφορετικούς ρόλους: από ένα στιβαρό Pick-Up παντός εδάφους μπορεί να μεταμορφωθεί σε ένα κομψό αυτοκίνητο πόλης.

Isuzu D-Max Hi-Lander: Μια ιδιαίτερα σκληροτράχηλη νέα πρόταση ​​​​​​​
Με μόλις 28 ψήφους διαφορά (1.358 συμμετοχές), η έκδοση «Hi-Lander» του Isuzu D-Max που έχει εξελιχθεί από την Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ αποκλειστικά για την ελληνική αγορά, κατέλαβε τη 2η θέση στον διαγωνισμό επιβεβαιώνοντας την… αδυναμία που δείχνουν οι Έλληνες για την εν λόγω υποκατηγορία ελαφρών επαγγελματικών.

Για τα... δύσκολα
Η έκδοση «Hi-Lander» διαφοροποιείται σημαντικά τόσο σε ότι αφορά στη σχεδίαση όσο και στα μηχανικά μέρη σε σχέση με τις υπόλοιπες του D-Max. Επιπρόσθετα, εκτός των εντυπωσιακών ζαντών με τα ελαστικά Cooper Discoverer SST Pro, το D-Max Hi-Lander φέρει ειδικές επεμβάσεις στην ανάρτηση με λύσεις από την εταιρεία ARB, αυξάνοντας μεταξύ άλλων την απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος στα 225 χλστ.

Κινητήρας 1,9λτ. για φορτία άνω του 1,0t.
Με κατανάλωση από 7,0λτ./ 100χλμ. ο κινητήρας των 1,9λτ. αποδίδει ισχύ 164 ίππων, επιτρέποντας την υποστήριξη φορτίων  βάρους έως και 1.085 κιλών ή την έλξη φορτίων έως και 3,5t.

Ο κόσμος επιβραβεύει τις ξεχωριστές προσπάθειες ​​​​​​​
Απαντώντας στις ερωτήσεις μας, ο κ. Αντώνης Σαρακάκης, Marketing Coordinator της Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ, σχολιάζει το 2ο βραβείο του Isuzu D-Max Hi-Lander για το «Καλύτερο Επαγγελματικό της Χρονιάς». Α.Τ.Ε.: Η δεύτερη θέση –και μάλιστα με ελάχιστη διαφορά- στην… κούρσα για το «Καλύτερο Επαγγελματικό της Χρονιάς» για το Isuzu D-Max Hi-Lander αντικατοπτρίζει την εξαιρετική υποδοχή του νέου μοντέλου στην Ελλάδα, από το κοινό του Auto Τρίτη Επαγγελματικά. Ποιοι θεωρείται πως είναι οι παράγοντες που συνετέλεσαν σε αυτό και ποιες οι βλέψεις σας για το προσεχές μέλλον; Α.Σ.: Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας μας εξέπληξε θετικά, καθώς αποδεικνύει ότι ο κόσμος των επαγγελματικών παρακολουθεί τις εξελίξεις και επιβραβεύει κινήσεις που ξεφεύγουν από τα στενά πλαίσια του εργαλείου δουλειάς, και ενθουσιάζεται με εκδόσεις που προσφέρουν εξαιρετικές δυνατότητες απόδρασης στο βουνό, σε εκτός δρόμου διαδρομές, ενώ ταυτόχρονα ανεβάζουν το πρεστίζ της μάρκας. Η Isuzu στην Ελλάδα, θα συνεχίσει τις προσπάθειες να ανεβάσει την μάρκα στα επίπεδα που της αξίζει, προσφέροντας διαφορετικές λύσεις, από μονοκάμπινο με το χαμηλότερο ύψος φόρτωσης και το μεγαλύτερο ωφέλιμο φορτίο της αγοράς μέχρι ακραίες οff road εκδόσεις όπως το Hi-Lander, ενώ θα συνεχίσει να προσφέρει τις πιο «ασφάλτινες» εκδόσεις των τετράθυρων Gravity & Αrena, που άλλωστε  κυριαρχούν σε επίπεδο πωλήσεων.