Μέσα στην επόμενη 2ετία, η Tesla αναμένεται να παρουσιάσει ένα νέο –πλήρως ηλεκτροκίνητο- εκπρόσωπο στην κατηγορία των Pick-Up…

… σύμφωνα με τα όσα επιβεβαίωσε σε σχετική ανάρτηση του στο διαδίκτυο ο κ. Elon Musk.

Ωστόσο, θα έχει προηγηθεί η παρουσίαση του πρώτου ηλεκτροκίνητου φορτηγού της εταιρείας, μέσα στον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους.

Tesla: Ηλεκτρικό φορτηγό & Pickup!

Σύμφωνα με πρόσφατο… τιτίβισμα του προέδρου της εταιρείας, Elon Musk, η Tesla προγραμματίζει την παρουσίαση ενός πλήρως ηλεκτροκίνητου φορτηγού και ενός Pick-Up μέσα στους επόμενους 24 μήνες.

Σε σχετικό μήνυμα του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, όπως άλλωστε το συνηθίζει, ο επικεφαλής της εταιρείας Tesla, κ. Elon Musk, ανακοίνωσε πως το πρώτο ηλεκτρικό φορτηγό της εταιρείας αναμένεται –εκτός απροόπτου- να παρουσιαστεί επίσημα μέσα στον Σεπτέμβριο του 2017 ενώ, μέσα στους επόμενους 18 – 24 μήνες, η Tesla θα παρουσιάσει και ένα –αμιγώς ηλεκτροκίνητο- εκπρόσωπο στην κατηγορία των Pick-Up!
Το σχετικό μήνυμα του κ. Musk αναρτήθηκε στο twitter στις 13 Απριλίου και όπως είναι φυσικό, προκάλεσε πάταγο δεδομένου ότι, το σχετικό εγχείρημα της εταιρείας αναμένεται να προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις στην διεθνή αυτοκινητοβιομηχανία δεδομένου ότι, η Tesla δεν είναι η μόνη εταιρεία που έχει θέσει ως στόχο την εξέλιξη ενός πλήρως ηλεκτροκίνητου βαρέως επαγγελματικού οχήματος στο άμεσο προσεχές μέλλον.
Πολλές πληροφορίες αναφορικά με το μελλοντικό ηλεκτροκίνητο φορτηγό της Tesla δεν έχουν γίνει γνωστές προς το παρόν ωστόσο, αξίζει να σημειώσουμε πως επικεφαλής του προγράμματος για την εξέλιξη του φορτηγού της εταιρείας από τον Ιανουάριο του 2016, είναι ο κύριος Jerome Guillen, ο οποίος στο παρελθόν έχει διαδραματίσει αντίστοιχο ρόλο στην Daimler AG και την εξέλιξη του Cascadia.
Πέραν του νέου φορτηγού ωστόσο, ο Elon Musk, ανακοίνωσε πως μέσα στους επόμενους 18 – 24 μήνες, η Tesla θα παρουσιάσει και την πρώτη της πρόταση στον κλάδο των Pick-Up, επίσης πλήρως ηλεκτροκίνητη.
Στην παρούσα φάση δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε περισσότερες λεπτομέρειες αναφορικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του εν λόγω μοντέλου, ούτε καν το αν θα αφορά στην κατηγορία των μεσαίων Pick-Up (όπως δηλαδή τα οχήματα που διατίθενται στις διάφορες αγορές της ΕΕ) ή των μεγάλων Pick-Up (όπως τα –υψηλότερου μεικτού βάρους- οχήματα που διατίθενται στην αγορά των ΗΠΑ, της Αυστραλίας κ.ο.κ.).
Εν αναμονή εξελίξεων λοιπόν και από το στρατόπεδο της Tesla αναφορικά με την παρουσίαση των μελλοντικών –ηλεκτροκίνητων- ελαφρών και βαρέων επαγγελματικών της οχημάτων.